Nogomet
Nogomet

Ništa od dogovora, De Gea je nakon 12 godina napustio Manchester United i ostavio upražnjeno mjesto prvog vratara

Nakon 12 godina provedenih u Manchester Unitedu Davidu De Geai je istekao ugovor i postao je slobodan igrač.

David De Gea (Foto:Afp)

Dvostruki osvajač Zlatne rukavice, trofeja za najboljeg golmana Premier lige, David De Gea i službeno je prvog dana u srpnju postao slobodan igrač. Njegov ugovor s Manchester Unitedom je istekao te u ovom trenutku Španjolac može potpisati za bilo koji klub s kojim dogovori osobne uvjete.

United još razmatra opcije i postoji mogućnost da se na kraju dogovori s dugogodišnjim vratarom za potpisivanje jednogodišnjeg ugovora. Prethodni pregovori su propali kada je United odlučio dodatno smanjiti De Geainu plaću nakon što je igrač već pristao na prvotno smanjenje primanja.

U Liverpool doslovno sletjelo veliko pojačanje, (p)ostaje najskuplji igrač u povijesti naših susjeda

Španjolski vratar je imao plaću od 440 tisuća eura mjesečno što ga je činilo najplaćenijim igračem Manchester Uniteda ispred Jadona Sanchoa i Raphaela Varanea.

U svojoj momčadi Crveni vragovi imaju vrlo dobru zamjenu za De Geau, a to je Dean Henderson. Englez koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Nottingham Forrestu gdje je odlično branio sve do teške ozljede bedrenog mišića. Na njegovo mjesto Nottingham je doveo Keylora Navasa, a Henderson je pao u drugi plan.

Fabrizio Romano: Dva kluba podebljala ponudu za Livakovića, talijanski velikan odustaje?

No, na Hendersona ne računa Ten Hag koji ga je ovog ljeta spreman prodati bez obzira na njegovo iskustvo u Premier ligi. Nizozemski trener želi u svojim redovima vratara koji će moći pokretati igru svojim dodavanjima, a Hendersonova igra nogom nije na željenoj razini.

Ukoliko se United ne dogovori sa De Geaom morati će posegnuti u market i dovesi novog vratara. Čini se da najviše izgleda za preuzimanje jedinice Manchester Uniteda ima Andre Onana, kamerunski golman koji se iskazao svojim predstavama u Interu.

U kombinacijama za Manchester United spominjao se i naš Dominik Livaković, ali prema posljednjim izvorima koje je iznio Fabrizio Romano on je bliže prelasku u Villareal ili Fenerbahče.