Nogomet
Nogomet

Na Poljudu više ne skrivaju ambicije: S dva nova pojačanja žele naslov prvaka! "Osjetio sam glad za trofejima..."

Danijel Subašić i Darijo Melnjak potpisali za Hajduk koji se ove sezone uključio u borbu za titulu.

Hajduk se nastavlja pojačavati u novoj sezoni HT Prve lige, doveli su Danijela Subašića i Darija Melnjaka kao slobodne igrače.

Nakon gotovo deset godina na Poljud se vratio Subašić koji je igrao u Monacu do prošle godine, a od tada je boravio u Zadru i trenirao individualno. 

Prema riječima sportskog direktora Nikoličiusa, Bijeli su s njim bili u kontaktu, a kada se teže ozlijedio vratar Josip Posavec, Hajduk je krenuo u akciju.

"Super je osjećaj, osjećam se ispunjeno. Iako sam dugo bio vani, bilo je nekih ponuda prije Hajduka, ali kada si dugo vani poželiš se vratiti doma", rekao je jedan od junaka ruske bajke Vatrenih pa otkrio što je presudilo da se vrati na Poljud.

"A što će prevagnuti, tu sam iz ljubavi, čista emocija".

Zajednički jezik s upravom splitskog kluba brzo je pronašao i Dario Melnjak koji se razišao s turskim Rizesporom te se kao slobodan igrač priključio splitskoj momčadi.

"Svima nama kao klincima san je igrati u nekom velikom klubu. Osjetio sam koliko su gladni za napredovanjem, osvajanjem trofeja, sve je to i u meni. Jednako sam gladan i to je glavni razlog zašto smo se dogovorili", rekao je Melnjak za splitski klub koji očito ima jasnu viziju kakvu momčad želi stvoriti.

"Nedostajali su nam iskusni igrači jer imamo jako mladu momčad, a mislim da sada imamo nekoliko starijih, iskusnijih igrača koji nam mogu pomoći da napravimo iskorak naprijed", rekao je sportski direktor Nikoličius.

U posljednjih godinu dana klub se pojačao imenima koja su stigla iz zvučnih europskih klubova i koja su navijače ispunila velikim optimizmom, a ono Nikole Kalinića sve se češće spominje kao još jedno moguće pojačanje. U Tudorovoj Veroni ima ugovor do ljeta iduće godine.

Na ljestvici prve lige, Hajduk je četvrti, s jednakim brojem bodova kao Dinamo i jednim manje od vodećih Rijeke i Osijeka. Vodeća četvorka nema jednak broj odigranih utakmica, a Splićani ove sezone žele samo jedno....

Dobra je pozitiva oko kluba i mi se svi na tome moramo dograđivati i probati ove godine osvojiti ne nešto već to što želimo svi, a to se zna.
Prvenstvo je još dugo, a Hajduk je posljednji put bio prvak 2005. godine. Od tada je sve naslove, osim onog jednog Rijeke, osvajao Dinamo.