Nogomet
Nogomet

Olmo na naslovnici AS-a: "Dani je šlag na torti Atleticovog projekta"

Kako prenosi madridski dnevni list AS, Dani Olmo velika je želja Atletico Madrida.

Dani Olmo s trofejem (Foto: AFP) Foto: Afp

Galerija

Najbolji nogometaš Dinama Dani Olmo našao se na naslovnici madridskog AS-a, koji tvrdi da je on završni dio slagalice jednog od ponajboljih trenera današnjice - Diega Simeonea.

Atletico Madrid želi u svoje redove dovesti Danija Olma, čiji je menadžer Juan Manuel Lopez već u kontaktu s čelnicima madridskog diva, prenosi AS. Problem trenutno predstavlja visoka odšteta koju bi Atletico trebao platiti, a za to bi trebao prodati dvojicu igrača kako bi zadovoljio financijski limit koji je Primera postavila za španjolske klubove.

Olmo najavio odlazak iz Dinama: "Došao je trenutak za iskorak, želim natrag u Španjolsku"

Dvojica igrača koja bi trebala napustiti klub su Correa i naš Nikola Kalinić, a osim Danija Olma Simeone u svojim redovima želi vidjeti i Rodriga, napadača Valencije.

Osim Atletico Madrida, u ozbiljnoj utrci za Danija Olma je i nizozemski Ajax, koji je navodno dogovorio visinu odštete s Dinamom, ali je cijeli proces zaustavljen kada se javio Atletico.

Dinamo i Ajax dogovorili odštetu za Olma? Najbolji igrač Dinama u klubu još dva tjedna

Dani Olmo je u lipnju s reprezentacijom Španjolske do 21 godine osvojio Europsko prvenstvo. U finalnoj pobjedi nad Njemačkom od 2:1 zabio je gol te je bio proglašen najboljim igračem finala. Na prvenstvu je u četiri utakmice zabio tri gola, a jednom je asistirao.

Igrač rođen u katalonskom gradu Terrassi debitirao je za mladu reprezentaciju prije deset mjeseci te je od tada upisao deset nastupa. Još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za A reprezentaciju.

U studenom 2018. Olmo je trenirao a A reprezentativcima pod vodstvom izbornika Luisa Enriquea. Enrique je na prvom treningu nakon okupljanja bio priključio sedmoricu igrača reprezentacije do 21 godine.

Olmo na širem popisu Španjolske, a Ajax nije jedini velikan koji ga želi