Nogomet
Nogomet

Dani Olmo sve iznenadio: Šokantan obrat u skupoj partiji pokera, Dinamo navija za 80 milijuna eura

Nakon osvajanja naslova europskog prvaka sa španjolskom reprezentacijom zvijezdi Leipziga Daniju Olmu udvaraju se najveći europski klubovi poput Barcelone, Manchester Cityja i Bayerna. Međutim, sada je uskočio jedan drugi klub i navodno su prvi razgovori već odrađeni…

Dani Olmo (Foto:Afp)

Veznjak Leipziga i Španjolske Dani Olmo (26) bio je jedan od najboljih igrača Eura. Ušao je u turnir iz drugog plana i na kraju se prometnuo u jednog od ključnih igrača novog prvaka Europe.

Brazilac sve bliže Poljudu: Bivši Vatreni šalje mladića na kaljenje u Split

Na taj je način još više povećao zanimanje najvećih kubova. Postao je jedna od najpoželjnijih zvijezda ljetnog prijelaznog roka, no još je otvoreno kamo će prijeći. Već se otprije zna da su na Olma oko bacili Real Madrid i posebice Barcelona, koja se posljednjih dana spominjala u španjolskim medijima kao najveći favorit. U Engleskoj se najčešće vrtjelo ime Manchester Cityja, a u Njemačkoj Bayerna.

Španjolski Sport pisao je da je otkupna klauzula produljena do 20. srpnja zbog toga što je Olmo sa Španjolskom igrao u finalu Eura i da Barca ubrzano prikuplja potrebnih 60 milijuna eura.

Dani Olmo pregovara s Atletico Madridom

Međutim, njemački Sport Bild piše da se u međuvremenu dogodio iznenadni obrat u partiji pokera najvećih europskih klubova oko talentiranog igrača, koji je ime u seniorskom nogometu stvorio u zagrebačkom Dinamu, a u koji je iznenađujuće prešao iz Barcelone još kao 16-godišnjak.

Prema informacijama Sport Bilda, Atletico Madrid također se uključio u utrku. Spekulira se da su prvi razgovori već održani, i to cijeloj priči daje novi zaplet. Atletico paralelno radi na još jednom velikom transferu, navodno je blizu dogovora s Manchester Cityjem o argentinskom napadaču Julianu Alvarezu. To znači da se Madriđani namjeravaju ozbiljno pojačati i ponovno pokušati napasti La Ligu i Ligu prvaka.

Hrvatski suci u Ligi prvaka: Dijelit će pravdu na zahtjevnoj utakmici

Navodno je i Olmo prilično zainteresiran za tu opciju iako šanse za osvajanje trofeja s Atleticom nisu tako velike kao kod ostalih prosaca, no na Metropolitanu bi imao gotovo zajamčen status prvotimca i igrao bi značajnu ulogu u Ligi prvaka.

Atletico napada La Ligu i Ligu prvaka

Još jedan plus: Olmo bi se vratio u domovinu i stoga bi bio bliže obitelji. Sport Bild piše da bi se Atletico mogao prometnuti u favorita u utrci za Olmom, posebice jer Bayern i City trenutačno razmišljaju o drugim imenima, a čini se da Barcelona nije uspjela zatvoriti financijsku priču. Katalonci imaju problema s financijama i to nije ništa novo.

Prema informacijama Sport1, Bayern se već odlučio za bivšeg igrača Leipziga Xavija Simonsa, a Olma vidi tek kao alternativu ako se taj transfer ne ostvari. Odlazak u City bio bi riskantan jer je pitanje bi li se Olmo kod Pepa Guardiole uspio nametnuti i kakav bi status imao.

Atletico sprema bombu: Madriđani dovode veliko pojačanje u vrhu napada

Rok otkupne klauzule istječe u subotu, no, prema Sport Bildu, Leipzig bi i dalje bio spreman pustiti Olma, ali bi cijena narasla za dvadesetak milijuna eura. U tom slučaju povećao bi se i prihod Dinama, koji ima dvadeset posto na iznos koji prelazi 29 milijuna eura.

Dinamo navija za transfer od 80 milijuna eura

Bude li Olmo kojim slučajem prodan za 80 milijuna, Modrima bi kapnulo dodatnih 10,2 milijuna eura, pa bi ukupna zarada na njemu dosegnula gotovo 40 milijuna eura. Zagrepčani zacijelo navijaju za tu opciju, no dojam je da u Maksimiru ne bi imali ništa protiv ni da se Olmo što prije proda za 60 milijuna eura. Iščekivanje transfera pod boljim uvjetima uvijek je neizvjesna priča, a Dinamu bi dobro došlo tih šest milijuna u stvaranju nove kadrovske križaljke.

Kako god, ako netko namjerava kupiti Olma, do subote je najbolja prilika. Nakon toga 60 milijuna eura očito neće biti dovoljno da Leipzig pusti svojeg ponajboljeg igrača. Nijemci su mirni, Olmo je produljio ugovor do ljeta 2027.