Nogomet
Nogomet

Junak Furije dodan sve većoj listi španjolskih ozljeda uoči polufinala s Francuskom

Dani Olmo najnovije je ime na španjolskoj listi nedostupnih/upitnih za polufinale s Francuskom

Dani Olmo (Foto:Profimedia)

Španjolska je izborila plasman u polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske, ali protiv "tricolore" će izaći u značajnije slabijem sastavu.

Ulazeći u okršaj protiv domaćina, Furija je bila u punom sastavu bez ozljeda i suspenzija. Ta ideala trajala je tek par minuta jer je Toni Kroos na svom zadnjem karijernom nastupu ozljedio zvijezdu Barcelone, Pedrija.

Na poluvremenu se pojavila nova briga za Luisa de la Fuentea kada Robin le Normand nije mogao nastaviti. Njegova ozljeda za okršaj s Francuskom ne igra ulogu jer je Normand već zaradio dovoljno žutih kartona za suspenziju.

Furija bi ostala samo na te dvije ozljede da nisu primili gol u posljednjoj minuti regularnog vremena kada je Florian Wirtz izjednačio za domaćine i odveo utakmicu u produžetke.

U produžecima prvi je otpao Fabian Ruiz koji se prema Sofascore-u pokazao kao najbolje ocjenjeni igrač na cijelom prvenstvu, a na samom kraju se za momčad žrtvovao Dani Carvajal drugim žutim kartonom.

Junak Furije upitan za polufinale

Kako stvari stoje trenutno otpisani su Pedri, Dani Carvajal i Le Normand, a upitan je Fabian Ruiz. Međutim, na listi upitnih pojavilo se novo ime.

Španjolski Diario As prenosi kako je i junak Španjolske, Dani Olmo upitan za polufinalni dvoboj s Francuskom.

Njegova ozljeda bila bi veliki gubitak za izbornika Španjolske s obzirom na to da je upravo Olmo bio taj koji je zamijenio ozljeđenog Pedrija.

Španjolski fizioterapeuti će u iduća 48 sata imati mnogo posla kako bi pripremili španjolsku desetku, a čak i ako uspiju, ostaje neizvjesno hoće li igrač Leipziga biti potpuno spreman za utakmicu protiv Francuske u utorak.

Sve je dogovoreno: Hrvatski reprezentativac sutra potpisuje za novi klub

Prije dvije godine bio je jedan od najboljih bekova na svijetu, a danas ga se Guardiola želi riješiti pod svaku cijenu

Ništa od Olimpijskih igara: Grčka predvođena Giannisom pobijedila Hrvatsku i ide u Pariz!