Nogomet
Nogomet

Vukovarac iza kojeg je čudesna sezona baš na današnji dan dobio prestižnu nagradu

Damir Kreilach prije tri godine otišao je iz Union Berlina u Sjedinjene Američke Države.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje iz Sjedinjenih Američkih Država stigla je jedna lijepa sportska vijest.

Damir Kreilach, 32-godišnji hrvatski nogometaš rođen u Vukovaru, proglašen je za najboljeg igrača svog kluba. Kreilach igra za Real Salt Lake u koji je stigao u veljači 2018. godine iz Union Berlina.

Ovaj centralni veznjak proteklih mjeseci igrao je u sjajnoj formi, u ukupno 33 nastupa u američkom prvenstvu (MLS) postigao je 16 golova i upisao osam asistencija. Bez ikakve dileme bio je prvo ime Real Salt Lakea.

Inače, Kreilach je rođen 16. travnja 1989. u Vukovaru i kad je imao dvije godine, u jeku napada na njegov rodni grad obitelj je bila prisiljena pobjeći. Utočište su pronašli u Opatiji gdje je Damir kao šestogodišnji dječak 1995. počeo trenirati nogomet.

Njegov talent je 2000. uočila Rijeka i Damir je preselio na Kantridu gdje se sveukupno zadržao 13 godina. Dovršio je u Rijeci omladinski staž i počeo igrati za seniore, da bi 2013. otišao u Union Berlin gdje je ostao do spomenute veljače 2018. i transfera u Ameriku...