Ostali sportovi
Ostali sportovi

Pljušte kritike nakon teškog poraza rukometaša: "Tko nije spreman pišati krv, suze i znoj, ne mora ni dolaziti"

Damir Kajba, bivši fizioterapeut hrvatskih rukometaša, je bio jako kritičan nakon poraza od Danske.

Dagur Sigurdsson i hrvatski rukometaši (Foto:Goran Mehkek/Cropix)

Hrvatska rukometna reprezentacija je upisala težak poraz protiv Danske (22:37) na Gjensidige kupu u Norveškoj.

Bilo je to jako loše izdanje momčadi Dagura Sigurdssona, posebno u prvom dijelu kad se posve raspala napadačka igra. U drugom poluvremenu hrvatski su rukometaši izgledali malo bolje, no Danci su nemilice trpali i nanijeli Hrvatskoj jedan od težih poraza.

To je pokrenulo val kritika, a oglasio se i Damir Kajba, bivši fizioterapeut hrvatske rukometne reprezentacije koji je na vlastitom Facebook profilu objavio sljedeću poruku:

"Igrati za hrvatsku reprezentaciju ne znači staviti ruku na srce i pjevati himnu. To je puno više od toga. Pitajte bivše generacije šta misle o ovome. Obraz se teško stiče, ali još lakše gubi.

Onaj koji na pripremama za OI nije spreman pišat krv, znoj i suze ne mora ni dolaziti. U klubovima naganjajte pare, a ovdje igrate za svoju zemlju, za čast i ponos svih ovih navijača i ljudi koji vas vole.

Nemojte ih lagati. Ne može uvijek biti kriv trener, ne može bit opravdanje da je to prijateljski turnir, jer Norveškoj, Argentini i Danskoj to nije? Vidi se ko żeli i kome je stalo, ali se i vidi kome se neda.

A oni koji pozivaju nek dobro promisle koga pozivaju. Na OI treba igrat 17 lavova i svako od njih se treba debelo pomučiti za to. Ono što se lagano stekne nikada ne izađe na dobro. Resetirajte se na tvorničke postavke i onda nešto može biti. Ovakvim pristupom sigurno ne...", poručio je Kajba na vlastitom Facebook profilu.

Ovo je bila posljednja utakmica hrvatskih rukometaša na Gjensdige kupu u norveškom Oslu koji je trebao poslužiti kao dobra priprema za Olimpijske igre u Parizu, ali i prilika da Sigurdsson isproba i vidi na koga sve može računati.

Osim poraza od Danske, hrvatski su rukometaši poraženi i od Norveške, a uz dosta muke su svladali Argentinu...