Nogomet
Nogomet

Ante Ćorić više nije igrač Rome: Nakon šest godina traži novi klub

Nekada veliki talent Hrvatske Ante Ćorić više nije igrač Rome. Nakon šest godina istekao mu je ugovor s talijanskim velikanom te će morati u potragu za novim klubom.

Ante Ćorić (Foto:Afp)

26-godišnji Ante Ćorić svojedobno je slovio za najvećeg talenta hrvatskog nogometa. Sve se činilo idealnim kada je 2018. godine napustio zagrebački Dinamo i preselio se u redove Rome. Nakon toga njegova karijera zapravo nikada nije nastavila željenim smjerom.

Cifra od 7,5 milijuna eura koju je Roma platila Dinamu nije Ćoriću garantirala minutažu, a to se i pokazalo u godinama koje je proveo u klubu. Za Romu je upisao samo dva nastupa, odnosno 22 minute u šest godine provedenih u klubu.

Ćorić je većinu svoje karijere proveo na posudbama. Prva je bila 2019. godine kada je poslan u Almeriju, u drugu španjolsku ligu. Potom je uslijedila posudba u nizozemski VVV-Venlo, gdje je Ćorić s klupe imao priliku gledati rekordni poraz svoje momčadi od Ten Hagova Ajaxa 13:0.

Posudba u Olimpiju Ćoriću je pružila novu šansu da se dokaže u Sloveniji, ali ondje je ubilježio samo šest nastupa. Posljednju sezonu proveo je u Zürichu, gdje je igrao vjerojatno i najbolji nogomet nakon odlaska iz Dinama.

Na vrhuncu svoje karijere s 21 godinom Ćorić je dosegao vrijednost od 10 milijuna eura, dok se danas njegova vrijednost procjenjuje na 400 tisuća eura.

U svojoj je karijeri Ante Ćorić upisao i četiri nastupa za reprezentaciju, a bio je i na jednom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu u Francuskoj, gdje ga je na svoj popis uvrstio Ante Čačić.

Sada, nakon šest godina koje je većinom proveo po posudbama, Ćoriću istječe ugovor te će kao slobodan igrač potražiti novi angažman.