Nogomet
Nogomet

Svjetski nogometni prvak napustio Bayern i vratio se u svoj matični klub

Corentin Tolisso potpisao je petogodišnji ugovor s Lyonom, u koji se vraća nakon pet sezona u Bayernu.

Kingsley Coman i Corentin Tolisso (Foto:Afp)

Veliko pojačanje dobio je Olympique Lyon, višestruki prvak Francuske koji se već sezonama pokušava vratiti u borbu za naslov Ligue 1. Ipak, ne uspijevaju u tome, zapravo su u sezoni 2021./22. završili tek na osmom mjestu, dok su iz Kupa ekspresno eliminirani te su ostali bez europskih nastupa u novoj sezoni.

Ipak, bit će to prilika fokusirati se na ligu, gdje će ih drugu sezonu u nizu voditi Peter Bosz, kojem je iznenađujuće ukazano povjerenje. No, 58-godišnji Nizozemac svakako će imati osnaženu momčad. Nakon što je već ranije potvrđeno kako se nakon pet sezone vraća Alexandre Lacazette, koji je u svojoj posljednjoj sezoni u klubu postigao čak 37 pogodaka, vraća se još jedan igrač koji je zajedno sa spomenutim otišao.

U Bayernu sjajno krenuo pa stao

To je 28-godišnji vezni igrač Corentin Tolisso, koji je prethodnih pet sezona bio član Bayerna. Nažalost po njega, najviše je pružio u prvoj sezoni, kad je osim sjajno obavljanog posla u razgradnji protivničkih napada uspio postići čak deset pogodaka unutat 40 nastupa u svim natjecanjima.

Sjajnu prvu sezonu u Bayernu Tolisso je ukrasio pozivom u reprezentaciju te osvajanjem naslova prvaka svijeta, a čak je upisao i nastup u svakoj utakmici nokaut faze, uključujući finalnu utakmicu protiv Hrvatske. 

Ozljeda početkom iduće sezone poprilično je utjecala na ostatak njegove karijere u Bavarskoj. Sve je više gubio mjesto u momčadi, posebno pomicanjem Joshue Kimmicha u vezni red. Ipak, nastupio je u finalu Lige prvaka 2020. godine, koje je Bayern osvojio, ušavši u igru u 86. minuti.

U netom završenoj igrao je najmanje. Tek 21 utakmica u svim natjecanjima, dok se u Bundesligi samo sedam puta našao u početnoj postavi.

Odlazak je bio jedina realna opcija, a odabir kluba također djeluje kao dobra odluka. Lyon je tako besplatno dobio dva igrača koji su im bili nositelji igre prije nego su otišli. Tko zna, možda se ovaj velikan uspije vratiti u borbu za trofeje.