Nogomet
Nogomet

Sječa glava u Italiji: Čak četvorica trenera dobila otkaz na isti dan

Čak četvorica trenera smijenjena su u Serie B.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Talijanski giganti imali su loš dan u nedjelju jer su četiri velikana poražena u Serie A, što se nije dogodilo gotovo 70 godina, no još nijedan od te četvorice nije platio glavom. Zasad. Šefovi talijanske elite praštaju, ali ovi iz Serie B ne. U danu je čak četvero dobilo papire.

Max Allegri i Simone Inzaghi, koji su trenutačno najbliži burzi u Serie A, neće biti sami na tržištu rada jer su u istom danu cipelu dobili treneri Beneventa, Coma, Peruggije i Pise.

Povijesna nedjelja u Serie A: Na ovaj dan se čekalo gotovo 70 godina

Već poznate zamjene

Benevento se zahvalio Fabiju Caserti poslije poraza od Cagliarija i Brescije, a navodno bi ga mogao naslijediti globalno puno poznatiji imenjak Cannavaro.

Pisa, koja je lani bila blizu plasmana u viši rang, u tekućoj sezoni ima samo dva boda iz šest kola, a za to je platio trener Rolando Maran, kojeg će navodno zamijeniti Luca D'Angelo.

Novi član Serie B Como smijenio je prvog čovjeka Giacoma Gattusa zbog loših rezultata, ali i zbog zdravstvenih problema. Šuška se kako će ga zamijeniti Moreno Longo.

Peruggia je pak raskinula s Fabriziom Castorijem poslije samo pobjede, remija i pet poraza u svim natjecanjima. Na njegovo mjesto navodno će sletjeti Silvio Baldini.

Tablica Serie B:

Standings provided by SofaScore