Nogomet
Nogomet

Stiže Cityjev odgovor za Gvardiola: Nijemci će biti neugodno iznenađeni

Joško Gvardiol trenutačno je prva meta Manchester Cityja.

Joško Gvardiol (Foto:Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol već je neko vrijeme u taboru Manchester Cityja označen kao glavna meta za aktualni prijelazni rok, a sada su Građani krenuli u akciju.

Kako javlja ESPN, City je u fazi pripremanja prve službene ponude, koja bi uskoro trebala biti odaslana u RB Leipzig.

Koliko će ona iznositi, to u ovom trenutku nitko ne zna. Dosad je trajalo medijsko licitiranje cijene, a sad su se Englezi odlučili na slanje ponude, nakon što je nedavno i sportski direktor RB Leipziga najavio transfer.

Ono što je sasvim jasno je Gvardiolova želja da nastavi karijeru pod vodstvom Pepa Guardiole, slijedom čega neće biti nikakvih problema vezanih za uvjete ugovora 21-godišnjeg Vatrenog na Etihadu.

Preostalo je još "samo" dogovoriti iznos odštete, što neće ići tako glatko. Naime, Gvardiola u Leipzigu cijene na sto milijuna eura i najavili su da ispod te cifre neće ići, dok će prva Cityjeva ponuda, prema neslužbenim informacijama, biti značajno niža.

Čitavu situaciju pomno prate i u zagrebačkom Dinamu s obzirom na to da od tog transfera očekuju pozamašan iznos u svoju blagajnu. Prilikom Gvardiolove prodaje iz Dinama u RB Leipzig dogovoreno je da će 20 posto od zarade Nijemaca na idućem Joškovu transferu pripasti Zagrepčanima.

Konkretno, Gvardiol je otišao iz Dinama za odštetu od 19 milijuna eura. Ako se sada dogodi, primjerice, da ga City kupi iz RB Leipziga za 90 milijuna eura, to bi značilo da je zarada 71 milijun eura te bi se u tom slučaju na Dinamov račun slilo malo više od 14 milijuna eura.