Prema pisanju uglednog talijanskog novinara Gianluce Di Marzija, Chelsea je odlučio otkupiti ugovor Matea Kovačića, i to u visini od 50 milijuna eura (sa svim bonusima)!

To će biti novi rekordni transfer jednog hrvatskog nogometaša, kojim će Kovačić oboriti vlastiti rekord postavljen kada je prelazio iz Intera u Real Madrid (30-ak milijuna eura bez bonusa).

Chelsea se našao u velikim problemima kada je zbog nepravilnosti kod dovođenja maloljetnih nogometaša zaradio suspenziju FIFA-e, prema kojoj u iduća dva prijelazna roka ne smije registrirati nove igrače. Kako je Mateo Kovačić bio registriran u klubu, iako je ugovorno igrač Real Madrida, Chelsea je smio otkupiti njegov ugovor.

Odlaskom Edena Hazarda u Real Madrid ovo je bio očekivani potez londonskog kluba, koji je ostao bez najboljeg igrača momčadi.

Kovačić je u prošloj sezoni s Chelseajem osvojio Europsku ligu i samim time izborio plasman u Ligu prvaka iduće sezone, ali se nije iskazao statističkim učinkom na travnjaku kada su golovi i asistencije u pitanju. U 51 nastupu prošle sezone i svega 3087 minuta provedenih na travnjaku Kovačić je ugradio dvije asistencije.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.