Nogomet
Nogomet

Čeka li nas ove godine Dinamova šetnja do naslova prvaka? "Hajduk, Rijeka i Osijek su pred strašnim zadatkom"

Dinamo nakon dva kola ima po dva boda više u odnosu na Hajduk i Rijeku te šest više naspram Osijeka.

Obje utakmice u prva dva kola nove sezone SuperSport HNL-a Dinamo je riješio u svoju korist, Osijek je obje izgubio, dok su Hajduk i Rijeka na svojim jedinim gostovanjima upisali prve kikseve, odigravši neriješeno kod Lokomotive odnosno Varaždina.

Stoga je jedan gledatelj podcasta Utakmicu po utakmicu pitao možemo li očekivati da će trojka (Hajduk-Rijeka-Osijek) moći uopće ozbiljnije ugroziti Dinamo ove sezone.

"Hoćemo o onom što smo pričali dok smo se vozili na snimanje, o frustracijama tih nekih klubova koji naprosto ulože sve da bi se svake sezone približili Dinamu, a onda Dinamo malo doda gas i...", rekao je Mateo Pukšar, a Ivan Ljubić nastavio:

"U potrazi si za svetim gralom, nemaš drugog izbora nego tražiti ga iz sezone u sezonu, a taj sveti gral, kao da ga netko premješta s jedne lokacije na drugu. Koliko god ti rastao, a zadnjih pet godina su i Rijeka i Osijek i Hajduk digli svoje proračune, investirali u momčad i sve oko kluba, ne bi li bili konkurentni Dinamu kojeg izazivaju."

Ljubićev zaključak glasi:

"Strašno, strašno težak zadatak je pred Rijekom, Osijekom i Hajdukom ako žele doći do naslova prvaka Hrvatske. Mislim da trenutno u europskom nogometu, čast iznimkama poput Bjelorusije, nigdje nema tolike dominacije jednog kluba kao što je kod nas slučaj. Kad si toliko kontinuirano bolji od svog suparnika, onda si bolji i to je to. Tako da, pred strašnim su zadatkom."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu