Nogomet
Nogomet

Carlo Ancelotti odlučio: Preuzet će reprezentaciju Brazila!

Nakon što odradi posljednju sezonu u madridskom Realu, Carlo Ancelotti ipak će se baciti u misiju povratka Brazila na svjetski vrh.

Carlo Ancelotti (Foto:Afp)

Ono što se zapravo kuha još od završetka Svjetskog prvenstva u Katru napokon je dobilo svoj epilog.

Carlo Ancelotti postat će brazilski izbornik, odnosno čovjek koji će dobiti misiju titulu svjetskog prvaka prvi put nakon 2002. godine vratiti u domovinu Carioca.

Odradit će posao u Madridu do kraja

To je vijest koju je potvrdio predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues te dodao kako će Ancelotti sjesti na klupu njihove reprezentacije kad mu istekne ugovor s Real Madridom.

To će se dogoditi u lipnju iduće godine, čime će Don Carlo odmah biti bačen u vatru. Naime, preuzet će momčad tik pred Copa Americu, natjecanje na kojem Brazil, što je za njih normalno, ne priznaje ništa osim titule.

Naravno, glavni cilj bit će povratak na svjetski tron, odnosno osvajanje Mundijala koji se 2026. igra u SAD-u, Meksiku i Kanadi. 

Prvi izbornik stranac nakon 60 godina

64-godišnji Ancelotti nikad nije bio ničiji izbornik, a ujedno će postati prvi brazilski izbornik stranac nakon punih 60 godina. Tad je jednu utakmicu na klupi proveo Argentinac Filpo Núñez, dok je 1925. šest utakmica na klupi proveo Urugvajac Ramón Platero. Svi ostali bili su Brazilci.

Na posljednja dva svjetska prvenstva Brazil je ispadao u četvrtfinalu, u Rusiji od Belgije, a u Katru od Hrvatske. 

Do lipnja će reprezentaciju voditi Fernando Diniz, koji će u rujnu započeti kvalifikacije za SP 2026.