Nogomet
Nogomet

Nastavlja se prokletstvo Schalkea: Primili gol u zadnjim sekundama, bez pobjede su 27 kola

Schalke je bez pobjede u Bundesligi već 27 utakmica, te je ostao na zadnjem mjestu sa četiri boda.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Schalkea bili su blizu da prekinu niz bez pobjede u Bundesligi, vodili su 2:1 i imali igrača više, ali su u sudačkoj nadoknadi primili gol, a strijelac je bio veznjak Augsburga Marco Richter (90+3). Schalke je bez pobjede u Bundesligi već 27 utakmica, te je ostao na zadnjem mjestu sa četiri boda.

Susret u Augsburgu obilježila je teška ozljeda gostujućeg napadača Marka Utha koji je u 11. minuti utakmice nakon sudara glavama s Felixom Uduokhaijem ostao bez svijesti ležati na terenu. Suigrači su mu brzo priskočili u pomoć, a brzo su reagirali i liječnici. Prekid je trajao više od 10 minuta nakon čega je Uth na nosilima iznesen s travnjaka.

Nakon toga novi šok za Schalke jer su domaćini poveli autogolom Suata Serdara (32). Izjednačenje Schalkeu donio je Benito Raman u 52. minuti, a minutu kasnije Augsburg ostaje s igračem manje jer je crveni karton dobio napadač Florian Niederlechner.

Schalke je poveo 2:1 preko Nassima Boujellaba u 61. minuti, ali domaćini u trećoj minuti sudačke nadoknade uspijevaju izjednačiti golom Marca Richtera (90+3).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore