Nogomet
Nogomet

Brekalo o posrtaju Hajduka u borbi za titulu: "Nije bilo svađa u svlačionici, ali mislim da je nedostajalo..."

Josip Brekalo se osvrnuo na Hajdukovo ispadanje iz utrke za naslov prvaka.

Josip Brekalo (Foto:Tom Dubravec/Cropix)

Josip Brekalo je otvorio dušu o transferu u Hajduk koji je digao veliku prašinu u hrvatskom nogometu. To su mu zamjerili mnogi navijači Dinama, ali detaljno je objasnio zbog čega je propao njegov dolazak u Dinamo.

Sve je bilo dogovoreno, čekala se samo Dinamova potvrda, no nakon poraza od Lokomotive (0:3) na Maksimiru dogodio se potpuni obrat. Brekalu ni danas nije jasno što se točno dogodilo, no nakon svega ne žali što je otišao na Poljud.

S Hajdukom se brzo dogovorio, stigao je na posudbu kako bi se izborio za minutažu, poziv za Europsko prvenstvo, ali i kako bi pomogao Bijelima da osvoje naslov prvaka:

Otkrio postoji li mogućnost povratka u Hajduk

"Zadovoljan sam jer sam se vratio u puno bolju formu. Sad se vraćam u Fiorentinu na pripreme, došao je novi trener i moj je cilj dokazati se", kazao je tijekom gostovanja u Podcast Inkubatoru pa otkrio postoji li mogućnost povratka u Hajduk:

"Nadam se prilici u Fiorentini. Igraču s 26 godina u klubu, kao što je Fiorentina, nije opcija da olako ispusti takvu šansu. Hajduk pokazuje interes za povratkom. Sve što vama kažem, tako sam rekao i  Nikoli Kaliniću. Njemu je to jasno, svima je to jasno. Dat ću sve od sebe da se izborim za šansu u Fiorentini".

Pokušao je objasniti što se dogodilo u Hajduku prošle polusezone, zbog čega su posrnuli u utrci za naslov prvaka:

"Mislim da su to ljudi u Hajduku više puta naglašavali, možda je nedostajao veći fokus na rad. Na maksimalnu fokusiranost, davanje sebe da to bude uspješno. Moj dojam je da se stvorila velika euforija, i to s razlogom, ali imao sam dojam kao da će to dogoditi samo od sebe. Možda je trebalo više zapeti, raditi. Bilo je puno ozlijeđenih igrača, Dinamo se digao, Rijeka je bila odlična."

Nije bilo problema u svlačionici

Za Mislava Karoglana je rekao sljedeće:

"On je netko tko ima veliki entzuijazam, ima puno ideja i želja da to prenese na ekipu, ali u ključnim trenucima to nije uspijevao. Hajduk nije bio pravi kad je trebalo".

Tvrdi da u svlačionici nije bilo problema i svađa:

"Nije bilo problema, nije bilo svađa, ali mislim da svatko mora znati za sebe, ako nisi dao 300 posto od sebe, ne možeš ni očekivati uspjeh".

Brekala je posebno oduševio Marka Livaja za kojeg kaže da nije imao sreće s ozljedama u ključnom dijelu sezonu.

Praćeni turski novinar o Džekinu transferu u Hajduk: "Da, istina je, ali..."

Bivši prvak svijeta pronađen mrtav u svom domu: Još se ne zna uzrok smrti

Brekalo o propalom transferu u Dinamo: "Otkrit ću vam jednu ekskluzivu o Hajduku"