Nogomet
Nogomet

Borussia će porazom u velikom finalu Lige prvaka zaraditi više nego pobjedom

Osvoji li Ligu prvaka, Borussia će dobiti 20 milijuna eura, a izgubi li, dobit će 22 milijuna eura.

Borussia Dortmund (Foto:Afp)

Njemački predstavnik u finalu Lige prvaka, dortmundska Borussia, pred sobom ima zanimljiv paradoks, naime mogla bi zaraditi više novca porazom u finalu od Real Madrida, nego što će zaraditi od mogućih UEFA-inih premija, osvoje li Ušati trofej.

Pobjednik turnira dobit će 20 milijuna eura bonusa za pobjedu u finalu od UEFA, ali Nijemci neće dugo plakati izgube li u finalu jer će od premije za poraženog u finalu (15 milijuna eura) i aktivacijom bonusa u ugovoru Judea Bellinghama zaraditi ukupno više.

Ludnica u svlačionici Dortmunda, vozač autobusa napravio šou: Predsjednik PSG-a poludio na jedno pitanje

Naime, engleski reprezentativac lani je stigao u Madrid upravo iz Borussije Dortmund za odštetu nešto veću od 100 milijuna eura, međutim ona bi mogla skočiti za još 30-ak milijuna zbog dogovorenih bonusa.

Prema jednom od njih Real mora isplatiti Borussiji bonus od 5.000.000 eura, ako u sljedećih šest godina osvoje Ligu prvaka. Također, bude li Jude u najboljih 11 Lige prvaka, a vjerojatno hoće, Dortmundu će pripasti još 2.000.000 eura.

Bili su autsajderi, krenuli porazom pa osvojili najjaču grupu u povijesti Lige prvaka, a onda fenomenalno dogurali do Wembleyja

Dodate li tih spomenutih sedam milijuna eura na iznos od 15 milijuna eura koje dobiva poraženi, jasno je kako će porazom zaraditi više, nego pobjedom u finalu.

Više o