Nogomet
Nogomet

Borna Sosa će svoj problem pokušati riješiti kod "čudotvorca" koji je izliječio mnoge zvijezde Bundeslige

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa dugo ima problema s preponama i pokušat će ih konačno riješiti kod liječnika koji je pomogao Sergeu Gnabryju, Mariju Gotzeu i Marcu Reusu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac i zvijezda Stuttgarta Borna Sosa nije imao previše posla na posljednjem okupljanju Vatrenih za Ligu nacija. Odigrao je samo uvodnih 45 minuta protiv Austrije i to je bilo to, ali ne zato što nije želio ili što ga Dalić nije trebao, nego zato što nije mogao.

Problem je bila stara ozljeda prepone s kojom se muči već mjesecima. Preciznije, ima probleme još od ožujka, a odnedavno se situacija pogoršala je jedini način kako može igrati jest pod injekcijama ili pod lijekovima protiv bolova.

Zbog toga je posljednjih tjedana drastično smanjio opterećenje pod kojim trenira kako ne bi dodatno opteretio problematično područje pokraj stidne kosti.

Ide kod čudotvorca sa Schilerseea

Taj ga je problem ponovo udaljio od veće minutaže u nacionalnoj momčadi, Dalić ga je planirao češće koristiti od spomenutih 45 minuta protiv Austrije, ali iako je najavljivao mogućnost njegovog povratka eventualno za posljednju utakmicu u lipanjskom mini ciklusu Lige nacija, onoj protiv Francuza na Stade de Franceu, čini se kako su bolovi bili previše.

Sosa se sad nada kako bi njegovom problemu mogao stati na kraj „čudotvorac iz Schilerseea“, odnosno poznati liječnik kojem se za pomoć obraćaju mnoge bundesligaške zvijezde.

Bild prenosi kako će pomoć potražiti kod dr. Give Thierry Grumpyja, Franvuza koji svoju bazu operacija ima u Haushamu na Schilerseeu, liječnik je fizikalne rehabilitacijske medicine, a od poznatih nogometaša kod njega su se liječili Serge Gnabry, Mario Götze i Marco Reus.

Borna Sosa otkrio zašto je izašao protiv Austrije