Nogomet
Nogomet

Bjelica priprema iznenađenje za Monaco: Je li velika zvijezda Dinama na ledu? Evo tko će igrati

Dinamo večeras dočekuje Monaco u Ligi prvaka, a bit će zanimljivo vidjeti je li šok-terapija potpuno uspjela.

Nenad Bjelica (Foto:Damir Krajac/Cropix)

Nenad Bjelica i Arijan Ademi najavili su da Dinamo protiv Monaca ide po pobjedu. Na pitanje bi li bio zadovoljan bodom Bjelica je bio izričit.

"Nikada nismo zadovoljni bodom, uvijek igramo na pobjedu, bez obzira na to protiv koga igramo", odgovorio je Bjelica, a Ademi potvrdio kimanjem glave i poslije je samouvjereno kazao da izdanje Modrih u Münchenu nije prava slika ove momčadi Dinama te da će to dokazati već protiv Monaca.

Znači, Dinamo će igrati na pobjedu, ali kako do nje namjerava doći, u kojem sastavu?

E, to je već puno kompliciranije pitanje. Samim time što je Ademi bio Dinamov predstavnik igrača na press-konferenciji, a još više što je bio starter protiv Lokomotive, sugerira da će biti u udarnoj postavi.

Petar Sučić (Foto: Marin Franov)

Ademi ili Sučić, tko ispada?

Ako je Josip Mišić siguran u veznom redu, ako je Ademi unutra, znači li to da Petar Sučić ispada iz kombinacije? Ne mora biti, štoviše postoje naznake da bi sva trojica mogla zaigrati od prve minute.

Budući da je Theophile sudjelovao na treningu i da su Bjeličine opservacije o njegovu problemu s ozljedom bile simptomatično pozitivne, čini se da će francuski stoper također biti starter.

Slična sugestija vrijedi i za Arbera Hoxhu. Dojam je da ga Bjelica pretpostavlja Marku Pjaci i da će albanski reprezentativac biti na lijevom krilu.

Kada se sve analizira, postoje dvije mogućnosti: Dinamova postava s klasična dva ili uvjetno tri zadnja vezna.

Dinamova postava za Monaco

S tri bi to možda moglo ovako izgledati:

Nevistić - Ristovski, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel - Mišić, Ademi, Sučić - Baturina, Petković, Hoxha

Bjelica je već u prvom mandatu na klupi Dinama znao iznenaditi promjenom formacije u jakim utakmicama. Sjećamo se da je to napravio i kod one velike pobjede protiv Atalante u Ligi prvaka. Lako je moguće i da sada ide na faktor iznenađenja. S tri klasična vezna i plićom postavkom možda namjerava odgovoriti Monacovoj fizičkoj moći.

Ako se odluči za klasičnu postavu s dva zadnja vezna u formaciji 4-2-3-1, onda bi to moglo ovako izgledati:

Nevistić - Ristovski, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel - Mišić, Ademi - Cordoba (Pjaca), Baturina, Hoxha (Pjaca) - Petković

Marko Pjaca (Foto: Marin Franov/Cropix)

Pjaca upitan?

Upada u oči da je Pjaca u rezervnoj varijanti. Kako stoje stvari, dojam je da Bjelica nije baš oduševljen Pjacinim izdanjima. To je logična konstatacija jer bi inače Pjaca bio siguran, a vidimo da nije.

Vjerojatno je upitna defenzivna igra, iako mu u zadnje vrijeme šteka i ofenziva. Pjaca se vratio u Dinamo s fanfarama, kao velika zvijezda, imao je neupitan status kod Jakirovića, svirale su mu gajde nakon što je zabio pogotke Qarabagu, ali čini se da Bjelicu sve skupa nije impresioniralo. Ili se možda varamo, pa ipak osvane u prvih 11? Moguće.

Je li doista visoka pobjeda protiv Lokomotive vratila vjeru Modrima da se mogu nositi s momčadima tipa Monaca, pa i pobijediti, kako je sugerirao Bjelica na press-konferenciji, to ćemo večeras vidjeti.

Teško je bilo što reći jer Dinamo je pod Jakirovićem u prvom kolu hrvatske lige razbio Istru 5:0, pa znamo što se poslije događalo. Uvjerili smo se puno puta da hrvatska liga nije baš neko mjerilo. Da jest, onda bi Hajduk i Rijeka još bili u Europi, da ne pričamo o bližoj prošlosti.

Intrigantna situacija. Monaco će zornije pokazati kakav je Dinamo, to će biti pravi test. Demonstrirat će malo jasnije je li barem u kratkoročnom smislu šok-terapija s promjenom trenera uspjela.

Sve u svemu, prognoze su nezahvalne, vidimo da se sve brzo okreće i sve je moguće, ne samo u slučaju Dinama, pa se možemo samo nadati da će se ovaj put za Modre sve okrenuti nabolje.

Dinamo nije igrao, a u jednoj večeri skočio je za tri pozicije u Ligi prvaka: Više nisu zadnji

Dinamo i Liga prvaka: Gdje gledati prijenose, raspored i satnice utakmica

Bjeličin povratak podigao je više prašine među rivalima: "To je brak iz interesa, a ne iz ljubavi"

Standings provided by Sofascore