Nogomet
Nogomet

Bjelica dovodi novo pojačanje? Dijete je Dinama, a u Turskoj su ga odbacili i bez kluba je

Osijek se priprema za napad na vrh HNL-a.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dinamo je u siječnju ove godine u turski Kayserispor prodao Marija Šituma, 28-godišnjeg krilnog igrača. Šitum je iz Maksimira otišao za 850 tisuća eura, a u Turskoj je dobio veliku plaću koja ga je privukla na odlazak iz Hrvatske.

No nakon samo nekoliko mjeseci nastali su problemi između Šituma i turskog prvoligaša. Hrvatski nogometaš više nije igrao pa je se dogovorio s klubom da ode besplatno.

Šitum je slobodan igrač, a trenutno je u potrazi za novim klubom. Velika je vjerojatnost da završi ponovno u HNL-u i to kod istog trenera koji ga je vodio u Dinamu. Riječ je naravno o Nenadu Bjelici koji je kao i Šitum napustio Dinamo, a sada trenira Osijek.

Senzacija u HNL-u: Igrač Real Madrida i osvajač juniorske Lige prvaka stiže u Šibenik

Osijekov trener jako poštuje Šituma, surađivali su Speziji i Lechu pa ga je Bjelica vratio na Maksimir za Ligu prvaka. Šitum je otišao nekoliko mjeseci prije Bjelice, a sada bi se ponovno mogli susresti.

Navodno je Bjelica već kontaktirao Šituma koji trenutno razmišlja između nekoliko ponuda, navodno je i talijanska Reggina zagrizla za njega, no ništa nije službeno potvrđeno.

Šitum bi kroz nekoliko dana trebao potpisati ugovor s novim klubom gdje bi došao besplatno. Osijeku bi bio veliko pojačanje za napad na vrh HNL-a.

Mario Šitum je ponikao u Nogometnoj školi Dinama iz koje je 26.2.2011. debitirao za prvu momčad. Tad pod vodstvom trenera Halilhodžića, Šitum je u debiju postigao i pobjedonosni pogodak za 1:0 protiv Karlovca. Istaknuo se svojim igrama na desnoj strani, bilo kao bek ili kao krilo te zaradio poziv u reprezentaciju Hrvatske za koju je debitirao 11.1.2017. protiv Čilea.