Nogomet
Nogomet

Bivši hrvatski prvoligaš u kritičnoj situaciji: Postali su "beskućnici", nije jasno kako su uopće dobili licenciju za natjecanje

Bivši klub Luke Modrića i Danijela Subašića dotakao je novo dno.

Stadion Stanovi (Foto:Dino Stanin/Pixsell)

Bivši prvoligaš Zadar tone sve dublje, klub u kojem su ponikli Luka Modrić, Danijel Subašić i još neka velika imena domaćeg nogometa 2020. godine proglasio je bankrot i krenuo iznova s novim imenom, a odnedavno je postao beskućnik.

Naime, u zapisniku 6. kola 3. NL jug upisano je da će HNK Zadar ugostiti Hrvatski Vitez u Biogradu. To je nažalost novo poglavlje zadarske tragedije koja je dotakla novo dno. Klub ne smije koristiti svlačionice koje su u klupskoj zgradi u stadionu Stanovi jer su u vlasništvu Rene Sinovčića, konkretno njegove trvrtke Vox Fenix media, s kojom klub nema dogovor o korištenju.

U 1. kolu zamijenili su domaćinstvo s Primorcem, 3. i 4. odigrali su u Stanovima, a NS Split dao im je "uvjetno“ na korištenje neprikladne svlačionice na igralištu Arbanasa uz suglasnost suparnika. Domaći igrači presvlačili su se na igralištu Bagat i kombijem dolazili na Stanove.

Dobili licenciju za natjecanje u 2. NL?!

NS Split dozvolio im je to jer su iz HNK Zadra obećali kako će riješiti taj problem, odnosno da će postaviti kontejnere uz Stanove koji bi služili kao svlačionice i klupske prostorije dok ne riješe situaciju.

No kako to nisu uspjeli, NS Split im je postavio ultimatum – birajte između Biograda i Posedarja jer su to jedini tereni u županiji gdje mogu igrati.

Iz zapisnika je jasno da su odabrali Biograd, a ono što nije jasno jest – kako im je komisija za licenciranje HNS-a mogla u ovakvoj situaciji izdati licenciju za Drugu NL?

Licencije za 2. NL (Foto: Screenshot)

Sudačko izvješće potvrdilo: S Modrićem je prekršio "kapetansko pravilo"

VIDEO Eksplozivom razoren brat blizanac splitskog Poljuda: Pogledajte snimku

Bio je hit u Dinamu, svi su pričali o njemu, spominjali se i Vatreni: "Zašto je on zakucan za klupu?"

Više o