Nogomet
Nogomet

Bivši Dinamov trener: "Ne dam na Zdravka Mamića, iako je na neki način uništavao moju karijeru"

Kruno Jurčić progovorio je o svom odnosu s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa i osuđenim kriminalcem Zdravkom Mamićem.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i Jurčić (Foto:Igor Kralj/Pixsell)

Bivši trener Dinama Krunoslav Jurčić sjedi na klupi egipatskog Pyramidsa i ide mu jako dobro. Uzeo je Kup i bio drugi u ligi, a u nedavnom gostovanju u Denis Podcastu pričao je o svoja tri mandata u Dinamu i spomenuo bivšeg gazdu bjegunca od hrvatskog pravosuđa te osuđenog kriminalca.

"Ponosan sam na svoj rad u Dinamu zato što sam u svim mandatima ispunio sva očekivanja i sve zahtjeve koji su postavljeni za mene. Živio sam i radio sa Zdravkom Mamićem. To je čovjek o kojem nikad ne dam govoriti loše iz vrlo jednostavnog razloga. Dao mi je priliku. Došao sam iz male sredine, iz provincije u Zagreb, nemam nikakvo zaleđe i jako teško bih dobio priliku trenirati Dinamo da nije bilo njega. Bez obzira na to što je on na neki način uništavao moju karijeru, prije svega ovim naglim otkazima. Vladao je pojedinim novinarima u Hrvatskoj, znao je kako funkcioniraju“, rekao je Jurčić.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i Jurčić (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Gurao me niz stepenice

Dodao je kako poslije loših rezultata Dinama u Hrvatskoj uvijek traže Pedra.

"On je to bespogovorno i bez greške znao. Obično bi me gurao novinarima u ralje i niz stepenice u takvim trenucima, da bi klub i on mogli ići dalje. To se dogodilo triput, ali opet ne dam da se priča protiv njega u mom prisustvu jer ne bih nigdje dobio šansu da nije bilo njega.“

Dinamo je vodio u spomenuta tri mandata, od ožujka 2009. do svibnja 2010. godine, od svibnja 2011. do prosinca 2011. i od studenoga 2012. do kolovoza 2013. godine.