Nogomet
Nogomet

Bilić: Čeka nas možda najteži ciklus!

Izbornik Slaven Bilić osvrnuo se na prošlu godinu, sljedeći kvalifikacijski ciklus i stanje unutar reprezentacije…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

'Gladni smo uspjeha i imamo prednost u smislu kohezije, jer se nismo plasirali na SP. Napravili smo smjenu generacije i još nismo u situaciji da smo jedni drugima dosadni. Mislim kako bismo tek trebali dostići vrhunac', optimistično je rezonirao hrvatski izbornik za Sportske novosti.

Olić i Kranjčar igraju najbolji nogomet u karijeri

'Za sebe osobno očekujem da će ovo biti najteži ciklus. Premda je rijetko tko i 2006. vjerovao da će to biti to. Sada kredit nije velik, a kvalifikacije su kratke i pritisak golem. Nama je ždrijeb među tri ključne stvari. Mi smo za Euro i za SP imali dosta teške skupine, možda među najtežima. Drugi bitan faktor će biti da su igrači zdravi, a treći da imaju kontinuitet u klubovima', objasnio je Bilić.

Hrvatska reprezentacija ne smije propustiti još jedno veliko natjecanje, jer bi se to moglo ozbiljno odraziti na hrvatski nogomet. No, isto tako ni jedan izbornik nije uspješno odradio treći mandat. Ali u Bilića ima povjerenje veći dio nacije, dok ga igrači maksimalno podržavaju.

'Nismo izgubili ništa u smislu htijenja, želje i vizije. No glavni razlog ostanka je vjera da znamo i možemo. Bilo je ideja koje su se pokazale kao pogrešne, ali sigurno sam sada bolji nego što sam bio jučer i prekjučer', izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije.

'Prosinac je bio vrhunski. Olić i Kranjčar igraju najbolji nogomet u karijeri. Rakitić je izborio povjerenje Magatha, Pranjić će, ako nastavi, nadmašiti svoje igre iz Nizozemske, a Križanac i Klasnić su odlični. Ćorluka i Srna su kompletni igrači , a Dudu i Modrić se brzo vraćaju u formu', zaključio je Bilić.