Nogomet
Nogomet

Beljo i Brekalo zabili, Livaković ostao bez slavlja u derbiju u 88. minuti

Josip Brekalo zabio je prvijenac u turskom prvenstvu.

Josip Brekalo (Foto:Tom Dubravec/Cropix)

U posljednjem susretu 10. kola austrijskog nogometnog prvenstva Rapid je pobijedio Hartberg sa 2-1, a prvi gol za pobjednički sastav zabio je hrvatski napadač Dion Drena Beljo.

Mladi hrvatski napadač je postigao vodeći pogodak u 15. minuti. Bio je to njegov peti gol ove sezone čime se probio na diobu četvrtog mjesta ljestvice strijelaca. Trenutačno vodi napadač Sturma Danac Mika Biereth s osam golova.

Hartberg je izjednačio u 21. minuti golom Tobiasa Kainza na asistenciju Patrika Mijića, a pobjedu Rapidu donio je Noah Bischof golom u 85. minuti. Beljo je odigrao cijeli susret za Rapid.

Tri boda je dohvatio i LASK koji je identičnim rezultatom na gostovanju porazio WSG Tirol.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Ustundaga, no LASK je okrenuo rezultat golovima Valona Berishe (40) i Maxa Entrupa (87).

Marin Ljubičić je za LASK igrao do 70. minute.

Na ljestvici vodi Sturm sa 22 boda, Rapid ima 21, a Wolfsberger i RB Salzburg po 16 bodova.

Brekalo zabio prvijenac

Josip Brekalo postigao je premijerni pogodak u dresu Kasimpase koja je ulovila tri gostujuća boda u devetom kolu turske Superlig.

Kasimpasa je u gostima pobijedila Alanyaspor s 2-1. Time je došla na deveto mjesto ljestvice s 11 bodova.

Već u drugoj minuti Kasimpasa je povela golom Ben Ouanesa, dok je Brekalo u 34. minuti povećao na 2-0. Sve što je domaći sastav uspio do kraja jest smanjiti na konačnih 1-2 u 66. minuti. Gostujuću mrežu je pogodio Cordova.

U derbiju kola su Samsunspor i Fenerbahce odigrali 2-2. Gostujuća vrata je čuvao hrvatski reprezentativni golman Dominik Livaković, a gosti su ostali bez pobjede premda su dva puta vodili.

Strijelci su za Fenerbahce bili Tadić u 24. i Saint Maximin u 62. minuti, dok su za domaćina pogađali Holse u 48. i Aydogdu u 88. minuti.

Na ljestvici je prvi Galatasaray koji ima 25 bodova. Besiktas je na 20, Samsunspor na 19, dok je Fenerbahce četvrti sa 17 bodova.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore