Nogomet
Nogomet

Barcelona slavila na teškom gostovanju s čak tri 17-godišnjaka u prvih 11

U Barceloni se rađa nova velika generacija.

Marc Bernal (Foto:Afp)

Katalonski velikan Barcelona otvorila je novu sezonu gostujućom 2-1 pobjedom protiv Valencije pred 46.673 gledatelja.

Bila je to službena premijera novog Barcina trenera Hansija Flicka u La Ligi, a Nijemac je osim pobjedom oduševio kakvu je momčad poslao na teren.

Domaćin je poveo u 44. minuti golom Huga Dure na asistenciju Diega Lopeza. U drugoj minuti nadoknade Šišmiši su mogli i do drugog gola, Ter Stegen je pogriješio, Duro je pucao, no 17-godišnji Pau Cubarsi je "očistio" loptu s gol crte.

Kada se već činilo da će Valencija na odmor s prednošću. Barca je izjednačila u četvrtoj minuti nadoknade golom Roberta Lewandowskog kojem je asistirao 17-godišnji genijalac Lamine Yamal.

Barca je okrenula rezultat na otvaranju drugog dijela. Cristhian Mosquera je u 48. minuti skrivio kazneni udaraca oborivši Raphinu, a Lewandowski je bio siguran postigavši svoj drugi gol na utakmici.

Pau Cubarsi i Lamine Yamal (Foto: Afp)

Trojica rođena 2007. godine

Ono što su odmah mnogi zapazili je da je njemački trener imao po jednog 17-godišnjaka u svim dijelovima momčadi. Lamine Yamal je već zvijezda španjolske reprezentacije, ali Barca je u prvih 11 istrčala s igračima rođenim 2007. godine i u obrani i u veznom redu.

Pau Cubarsi je stoper i budućnost tamošnjeg nogometa, a u veznom redu zaigrao je od starta i Marc Bernal, defanzivni veznjak. Obojica su domaći igrači iz La Masije, Katalonci. Za njih je jedan Gavi, trenutno ozlijeđen, već stariji dečko, s čak 20 godina.

 

Više o