Nogomet
Nogomet

Barcelona prekinula post: Uz puno muke pobijedili žilavog protivnika

Barcelona je nakon dva uzastopna remija došla do pobjede u španjolskom prvenstvu.

Slavlje Barcelone (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Nogometaši Barcelone vratili su se na pobjedničke staze nakon dva uzastopna remija. U 24. kolu Primere pobijedili su u gostima Eibar s 2:0 i opet imaju deset bodova prednosti ispred Atletica. Madriđane u nedjelju očekuje domaća utakmica protiv Athletic Bilbaa.

Barca je teškom mukom došla do trijumfa nad čvrstim Eibarom, koji je propustio veliki broj šansi, čak i nakon isključenja Orellane u 66. minuti. Katalonci su poveli u 16. minuti preko Luisa Suareza i asistenciju Lea Messija, a u 88. minuti je zabio Jordi Alba.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu, koja je još uvijek bez poraza u Primeri.

VIDEO -----------> Eibar - Barcelona 0:2

Ranije je i Sevilla slavila u gostima s 2:1 kod Las Palmasa. Wissam Ben Yedder (36) i Pablo Sarabia (50) zabili su za Sevillu, koji srijedu igra Ligu prvaka protiv Manchester Uniteda, dok je počasni gol za Otočane zabio Jonathan Calleri iz kaznenog udarca koji je izborio hrvatski reprezentativac Alen Halilović.

U zadnjem susretu subotnjeg programa 24. kola Primere Valencia je preokretom u završnici svladala posljednjeplasiranu Malagu s 2:1.

Malaga je povela golom Nigerijca Browna Ideyea (27), a za Valenciju je izjednačio Francis Coquelin (80). U 84. minuti branič Malage Miguel ruši Rodriga i zarađuje isključenje, a Daniel Parejo realizira kazneni udarac za preokret.

Ranije je je Alaves u derbiju začelja slavio protiv Deportiva s 1:0 golom Munira El Haddadia u 61. minuti. Alaves je 14. s 28 bodova, dok je Deportivo predzadnji s 17 bodova.

Rezultati by SofaScore