Nogomet
Nogomet

Barcelona osigurala najveće ovoljetno pojačanje, najtraženiji igrač napušta Premier ligu

Ispunit će se najveća želja dosadašnjeg najboljeg igrača Leeds Uniteda, Raphinhe te će Brazilac pojačati Barcelonu.

Raphinha (Foto:Afp)

Već i prije nego je Leeds United prošle sezone osigurao ostanak u Premier ligi, bilo je jasno kako će teško zadržati Raphinhu. Brazilski krilni ofenzivac prošle je sezone bio jedan od najboljih igrača Premier lige, izborio je mjesto u reprezentaciji i jednostavno je prerastao popularni klub iz Yorkshirea.

Može se reći kako je udicu na njega bacio gotovo svaki jači engleski klub, no Raphinha će na kraju otići s otoka. Ispunit će se njegova želja koju je iznio još u veljači te će pojačati Barcelonu.

Leeds je dobro zaradio

Kako je izvijestio Fabricio Romano, Leeds je prihvatio ponudu od 58 milijuna eura, koja bi mogla porasti na 67, a Brazilac će potpisati ugovor do 2027. godine.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Raphinha je u Leeds došao krajem prijelaznog roka na početku sezonu 2020./21. iz francuskog Rennesa za 18 milijuna eura. U prvoj je ligaškoj sezoni upisao šest pogodaka i devet asistencije, dok je u netom završenoj 11 puta zatresao mrežu te tri puta namjestio pogodak suigračima.

Naravno, Barcelona i dalje ima problem s registracijom igrača, budući da moraju smanjiti svoj budžet plaća igrača, no vjeruje se da će to do početka prvenstva riješiti. 

Čak je i dalje aktualan dolazak Roberta Lewandowskog, a nisu odustali niti od Chelseajevog bekovskog para, Azpilicueta-Alonso. Xavijeva Barcelona tako bi svakako novu sezonu trebala započeti u drugačijem ruhu.