Nogomet
Nogomet

Svjetski rekord bio je na vidiku: Čudo s Eura dobilo je strašnu ponudu, ali klub je rekao "nema šanse"!

Lamine Yamal apsolutni je hit Europskog nogometnog prvenstva.

Lamine Yamal (Foto:Afp)

Španjolskog čudo od djeteta Lamine Yamal zadivio je (nogometni) svijet svojim igrama i potezima na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Senzacionalni 16-godišnjak, koji će u subotu 13. srpnja, dan prije finala Eura, proslavitii 17. rođendan, ne prestaje oduševljavati.

Yamal je na Euro pozvan kao igrač Barcelone, kluba koji ga je još prije 10 godina doveo u svoju slavnu akademiju La Masiju.

Katalonci su brižno pazili na njegov igrački razvoj, vrlo rano mu dali šansu u prvoj momčadi i Yamal već sad, prema Transfermarktu, vrijedi 90 milijuna eura.

PSG ponudio 250.000.000 eura za Yamala

Poslije sjajne sezone (pet golova i osam asistencija u La Ligi je fantastično za nekog tko ima 16 godina) Barcelona je, kako piše katalonski Mundo Deportivo, dobila ponudu PSG-a.

Parižani su ponudili nevjerojatnih 250.000.000 eura. Odšteta je to koja bi nadmašila nekadašnji Neymarov prelazak iz Barce u Pariz za 222.000.000 eura i bio bi postavljen novi svjetski rekord, ali Barca nije htjela ni čuti.

Bez razmišljanja su odbili ponudu i to iz dva razloga. Jedan je taj što svakako žele zadržati ovo čudo od djeteta u svom klubu, a drugi je što su svjesni da, ako i bude jednog dana došlo do toga da ga moraju prodati ili da on želi ići, mogli bi dobiti još više novca.

S obzirom u kojem smjeru nogomet ide i kakve su se sve svote plaćale za igrača od kojih je Yamal svjetlosnu godinu ispred, ništa ne bi bilo iznenađujuće.