Nogomet
Nogomet

Barcelonino novo normalno: Bez odštete doveli dva igrača Cityja, najavljuju se još dva velika pojačanja

Pritisnuti velikim dugovanjima, u Barceloni su svjesni da nekog velikog prostora za plaćanje odšteta nema, pa su se okrenuli ovakvim transfer-aranžmanima.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometaš Eric Garcia vraća se u Barcelonu. Naime, katalonski klub na svom je Twitteru objavio da je s 20-godišnjim obrambenim igračem potpisao ugovor za sljedećih pet sezona. 

Bivši nogometaš engleskog prvaka Manchester Cityja, koji je karijeru započeo u mlađim momčadima Barcelone prije odlaska na Otok 2017. godine, pridružio se katalonskom klubu kao slobodni igrač. 

Ugovor, koji traje do kraja sezone 2025./2026., također ima klauzulu o otkupu vrijednu čak 400 milijuna eura.

Jučer je Barcelona objavila da je potpisala ugovor s još jednim igračem Manchester Cityja Sergiom Aguerom, a kako pišu mediji koji intenzivno prate zbivanja u redovima Katalonaca, uskoro bi po istom principu na Camp Nou trebala sletjeti još dva pojačanja.

A sad po nizozemski duo

Nizozemski reprezentativci Georginio Wijnaldum i Memphis Depay broje svoje posljednje dane ugovora koje imaju s Liverpoolom i Lyonom. Obojica su svojim aktualnim poslodavcima jasno poručila kako žele promijeniti sredinu, a prvi pick im je upravo Barca, koja je već iskazala interes i stupila u pregovore.

Pritisnuti velikim dugovanjima, u Barceloni su svjesni da nekog velikog prostora za plaćanje odšteta nema, pa su se okrenuli transfer-aranžmanima u kojima ne moraju iskrcati desetke milijuna eura kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Na taj način doveli su Garciju i Aguera, a pokušat će i finiširati posao s Wijnaldumom i Depayom.

Još ako im novi stari predsjednik Joan Laporta uspije nagovoriti Lionela Messija na ostanak, ponovno bismo na Camp Nouu mogli gledati momčad konkurentnu za najviše ciljeve.