Nogomet
Nogomet

Barca ovakvu "sramotu" nije doživjela četiri godine

Činilo se da nema šanse da se ubrzo ponovi debakl Barcelone iz Münchena prije četiri godine kada je Heynckesov Bayern slavio s identičnih 4:0...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

PSG-ovo gaženje Barcelone s 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka najteži je poraz momčadi Luisa Enriquea u njegovom mandatu. Identičan poraz doživio je lani u prvoj utakmici španjolskog Superkupa protiv Athletic Bilbaa, međutim tada je Barcelona imala puno problema s ozljedama i nastupila je s puno rezervnih igrača.

"Savršeni PSG osramotio Barcelonu", glasio je naslov jedonog katalonskog portala nakon poraza u Parizu.

Ovo je peti put otkako je Enrique na klupi da je Barcelona primila četiri pogotka. Prije PSG-a to su napravili Celta (1:4, 3:4), spomenuti Athletic Bilbao i Sevilla (5:4). Četiri gola od PSG-a najveći je broj pogodaka koje je Barcelona primila ove sezone. Samo su Manchester City i Celta zabili Kataloncima po tri gola.

Moramo se vratiti četiri godine unatrag da bi pronašli ovako težak poraz Barcelone u punom sastavu. Dogodilo se to u eri preminulog Tita Vilanove, koji je u Münchenu poražen s identičnih 4:0. U Kataloniji je u tom dvoboju također slavio Bayern i to s 3:0.

Je li ovo početak kraja Luisa Enriquea na klupi Barcelone? Pred ispadanjem je u Ligi prvaka, a ni u prvenstvu situacija nije bajna (bod manje od Reala i dvije utakmice više)...

Uzvratna utakmica Barcelone i PSG-a u Kataloniji na rasporedu je za dva tjedna, a momčad Luisa Enriquea morat će se voditi dobro poznatom izrekom "nada umire posljednja".