Nogomet
Nogomet

Barcelona dobila ponude za Ivana Rakitića: Je li još jedan Vatreni na odlasku?

Barcelona, koja u posljednje vrijeme intenzivno traga u kupuje veznjake, dobila je ponude za Ivana Rakitića.

Aleksandr Golovin i Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Katalonski dnevni list Mundo Deportivo prenosi da su u klub s Nou Campa sletjele ponude za neizostavnog člana početne postave Barcelone i srebrnog sa Svjetskog prvenstva u Rusiji - Ivana Rakitića! Interesenti su navodno PSG i Monaco, koji imaju financijsku moć aktivirati otkupnu klauzulu koja iznosi 125 milijuna eura.

PSG traga za veznjakom svjetske klase jer to u Rabiotu i Verrattiju ne vide. Propao mu je posao s Kanteom (Chelsea), pa je rezervna opcija "ispao" naš reprezentativac. Rakitić je prošle sezone bio najupotrebljivaniji igrač u momčadi Barcelone u sustavu Ernesta Valverdea, što dovoljno govori o tome koliko naš igrač znači momčadi Barcelone.

Monaco ima punu blagajnu! Ovo su ljeto i službeno prodali Mbappea, a otišli su i Lemar te Fabinho. Klub iz Kneževine svjestan je toga da mora dovesti pojačanja ako želi parirati PSG-u, pa čak i Marseilleu ili Lyonu.

Ovog ljeta stigao je ruski reprezentativac Golovin, koji je impresionirao na Mundijalu u Rusiji. On i Rakitić, koji su imali nekoliko direktnih dvoboja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, bili bi vrlo jaka kombinacija u veznom redu.

Rakitić je svojedobno izjavio da nema namjeru napustiti Barcelonu, pa je teško zamisliti da će se transfer realizirati čak i da se aktivira otkupna klauzula. No čuda se događaju...