Nogomet
Nogomet

Barcelona dovela treće pojačanje: Zaoštrit će konkurenciju na spornoj poziciji

Barca je potvrdila da je iskoristila pravo na reotkup od Betisa brazilskog beka Emersona Royala...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Emerson Royal treće je Barcelonino pojačanje za sljedeću sezonu.

Nakon realizacije transfera Kuna Agüera i Erica Garcije, Barca je danas potvrdila da je iskoristila pravo na reotkup potentnog brazilskog beka, koji je posljednje dvije sezone bio na posudbi u Betisu.

Prava na igrača imaju oba kluba, pa će Barcelona morati isplatiti Betisu devet milijuna eura plus 20 posto od moguće sljedeće prodaje. Brazilac je iskazao potencijal i privukao pažnju mnogih klubova. Nije slučajno što je Barca reagirala. 

Desni bek, koji se ističe prodorima i ofenzivnom igrom, prošle je sezone postigao jedan gol i upisao četiri asistencije u La Ligi. U dvije sezone učinak mu je 5 golova i 10 asistencija. U La Ligu je stigao u siječnju 2019. iz Atletico Mineira, a Barca ga je odmah proslijedila Betisu, u kojem je odigrao 79 utakmica.

U posljednje dvije sezone četvrti je branič s najviše asistencija; nadmašili su ga samo Jordi Alba (20), Jesus Navas (16) i Kieran Trippier (11). Uz to, bio je član sedme obrane La Lige koja je stvorila najviše šansi.

Ugovor s Barcom ima do 2024. Prilično je mlad, ima 22 godine, prošao je omladinske brazilske selekcije, a upisao je jedan nastup i za seniorsku reprezentaciju Brazila.

Član je momčadi koja će nastupiti na predstojećoj Copa Americi, pa će njegovo predstavljanje kao novog igrača Barce još morati pričekati i stoga nema potvrđenog datuma.

U Barceloni očekuju da zaoštri konkurenciju na bočnim pozicijama. Otkako je otišao Dani Alves, Barcelona ima problema s desnom stranom. Sergiño Dest također je desni bek, ali može igrati i na lijevoj strani, koju već godinama drži Jorda Alba, no čini se da njegovo vrijeme polako prolazi. Tu je mladi Junior Firpo. Uglavnom, Barca pomlađuje momčad, smjena generacija je očigledna.