Nogomet
Nogomet

Azerbajdžanski mediji ne priznaju poraz: "Qarabag može zabiti pet golova Dinamu u Bakuu"

Unatoč uvjerljivoj pobjedi Dinama nad Qarabagom od 3-0, iz Azerbajdžana još uvijek vjeruju u preokret u uzvratu.

Dinamo - Qarabag (Foto:Tomislav Kristo)

Dinamo je jednom nogom zakoračio u Ligu prvaka nakon rezultatski uvjerljive pobjede nad Qarabagom od 3-0.

Nije uvijek bilo lagano za Modre koji su realno imali sreće što se niti jednom nije zatresla mreža Ivana Nevistića. Qarabag je imao dobar period pri kraju prvog dijela, a imali su prigoda i u drugom, no nisu uspjeli zabiti.

Azerbajdžanski mediji bili su samopouzdani uoči dvoboja na Maksimiru jučer, a neke od njihovih prognoza čak su tvrdile kako će Qarabag osigurati prolaz u prvoj utakmici.

"Puno bi bilo logičnije vidjeti takav rezultat u korist Qarabaga"

Kako su se stvari odvile, Dinamo je taj koji je stvorio veliku prednost uoči uzvrata u Bakuu, ali simpatizeri Qarabaga još uvijek ne priznaju poraz.

“Gledamo li utakmicu u cjelini, konačnih 0:3 ni na koji način ne opisuje tijek utakmice. Puno bi logičnije bilo vidjeti takav rezultat u korist Qarabaga, a ne obrnuto."

"Igrači Qarabaga stvorili su velik broj prigoda, no egzekucija je bila jednostavno strašna. Da, ponegdje je pomogao i vratar, ali oni su vlastitom nepažnjom promašili barem tri stopostotne prilike”, piše portal Azerisport pa nastavlja:

“No, s obzirom na to kako se utakmica odvijala, nije bilo sumnje da će barem jednom zabiti. Ali, nije ušlo…Sredinom drugog poluvremena na teren je ušao dinamovac Sandro Kulenović i postao ključna figura u narednim minutama.

"Neću se iznenaditi ako zabijemo pet u Bakuu"

"Dva gola Dinama u pet minuta nije bio nimalo očekivan prema scenariju igre. Ali nogomet je takav. Ne kaže se uzalud: “Ako ti ne zabiješ, zabijaju tebi.” I ova stara nogometna izreka bila je protiv Qarabaga."

"Ne možete promašiti toliko šansi u playoffu Lige prvaka, a ne biti kažnjeni. Na ovoj se razini takvo rasipništvo uvijek kažnjava. Sada se samo možemo nadati da će u Bakuu naš klub napraviti još jedan nevjerojatan scenarij u svoju korist.”

Svoja razmišljanja o uzvratu otkrio je i bivši napadač Qarabaga Vagif Cavadov.

“U Bakuu Qarabag može napraviti iznenađenje. Tko je očekivao da će prvak Azerbajdžana nakon domaćeg poraza od Ludogoreca (1:2) na gostovanjima zabiti sedam golova?"

"Možda će 28. kolovoza svi udarci na gol pogoditi mrežu. To je ono što je divno kod nogometa. Neću se iznenaditi ako zabijemo pet golova Dinamu u Bakuu. Nadam se da će sreća biti na strani Qarabaga.”

Rijeka čeka Olimpiju, Đalović poručio: "Pratili smo ih, imamo puno informacija i spremni smo"

Modrić odlukom o reprezentaciji naljutio Pereza i hijerarhiju: "Ne pomaže Realu, ovome se nisu nadali"

Klakočer objavio kazne: Hajduk najviše mora platiti, a trener Slaven Belupa najgore prošao