Nogomet
Nogomet

Atletico sprema bombu: Madriđani dovode veliko pojačanje u vrhu napada

Julian Alvarez ima dobre šanse potpisati za momčad Chola Simeonea…

Julian Alvarez i Lionel Messi (Foto:Afp)

Alvaro Morata oprostio se od Atletica, a to znači da Madriđani moraju pronaći zamjenu u vrhu napada.

VIDEO Na današnji dan prije točno 30 godina pucani su najpoznatiji jedanaesterci u povijesti nogometa

Da je Morata ostao, Rojiblancosi bi malo pričekali s izlaskom na tržište. Prvo bi vidjeli na kojoj su razini igrači koji su se vratili nakon posudbi, poput Samua Omorodiona ili Carlosa Martína, a onda bi donijeli odluku treba li im novi napadač.

No nakon što su doznali da Morata prelazi u Milan, morali su krenuti u akciju. Čini se da je prvi na listi želja argentinski napadač Julian Alvarez. To neće biti lako realizirati, nije jednostavno pregovarati s Manchester Cityjem, ali Madriđani su navodno spremni dobrano zavući ruku u džep.

Julian Alvarez na meti Atletico Madrida

Jedan je od glavnih aduta Madriđana taj što Argentinac želi napustiti Manchester City i okušati sreću u momčadi koja se natječe u Ligi prvaka, a u kojoj će biti jedan od glavnih igrača.

Unatoč tome što je bio jedna od argentinskih zvijezda na prošlom Svjetskom prvenstvu u Katru, nije se uspio probiti u početnu postavu Manchester Cityja. Mjesto prvog centarfora ljubomorno čuva Erling Haaland i teško da će se tu nešto promijeniti u nadolazećoj sezoni.

Enzo Fernandez progovorio o spornoj snimci: "Ponijela me euforija!"

Alvarez je u posljednje četiri utakmice Premierlige upisao samo 17 minuta. Podatak je to koji sve govori. Argentinski mediji tvrde da Atletico ide snažno po Alvareza. Navodno su pregovori daleko odmaknuli.

Pregovori daleko odmaknuli

"Nedostaju tek neki detalji da se posao dogovori", optimistično je poručio novinar TyC Sportsa Gaston Edul, koji je pratio argentinsku reprezentaciju na Copa Americi.

Prema informacijama koje su procurile u nekoliko argentinskih medija, Atletico je ponudio Građanima posudbu uz obvezu otkupa na kraju sezone, dok Manchester City preferira izravni transfer. Visina odštete procjenjuje se na oko 70 milijuna eura.

Francuzi pišu o Rakitiću i Hajduku: Poznati sportski dnevnik najavljuje transfer

24-godišnji napadač ima ugovor s Manchester Cityjem do 2028. Atleticova taktika za amortizaciju troška je posudba uz obveznu opciju otkupa koju će isplatiti u lipnju 2025. Sličnu formulu Rojiblancosi su iskoristili kada su vraćali Griezmanna iz Barcelone.

Odšteta 70 milijuna eura

Ne bi bilo odveć čudno da Manchester City na kraju prihvati odlazak perspektivnog napadača. Učinili su to već u prosincu 2022. kada su prihvatili odlazak Ferrana Torresa u Barcelonu. Tom je prilikom zaključen ugovor na 55 milijuna eura koji će se platiti u četiri rate. Pustili su i Colea Palmera da ode u Chelsea u posljednjim danima ljetnog prijelaznog roka 2023.

Osim toga, u Engleskoj se može aktivirati zahtjev za transfer kako bi se osigurala prava igrača. Nema raskidnih klauzula, ali ako igrač želi napustiti klub, može pismeno zatražiti odlazak i onda poslodavac mora pregovarati sa zainteresiranim proscem. To je zadnja Atleticova opcija u ovom slučaju.