Nogomet
Nogomet

Atalanta zapaprila Talijanima, Pašalić zabio gol: Otvarala im se povijesna prilika, ali…

Atalanta je pobjedom protiv Torina pomutila planove Romi, koja je mogla biti šesti talijanski klub u Ligi prvaka.

Mario Pašalić (Foto:Profimedia)

Pobjeda Atalante protiv Torina (3:0) u susretu 38. kola talijanskog nogometnog prvenstva otela je Italiji jedno mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Strijelac trećeg pogotka za Atalantu bio je naš Mario Pašalić, koji je realizirao najstrožu kaznu u 71. minuti.

Pašalićev pogodak pogledajte OVDJE.

Talijani su mogli imati čak šest klubova iduće sezone u Ligi prvaka, no planove im je pokvarila Atalanta. Takvim raspletom najtužniji su u redovima Rome, koja se nadala dohvatiti šestu vizu.

Jakirović nakon osvajanja titule: ''Dečki su rekli da ćemo dobit sve do kraja, tako je i bilo!''

Pobjeda Atalante u Europskoj ligi ranije ovog tjedna dala je Italiji nadu da će se čak šest klubova Serie A kvalificirati za Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, da bi se to dogodilo, La Dea je trebala završiti sezonu izvan prva četiri mjesta u Serie A.

Ipak ništa od šest klubova u Ligi prvaka

Pobjedom 3:0 nad Torinom momčad iz Bergama sigurno je četvrta, a ako 2. lipnja porazi i Fiorentinu u odgođenom susretu, napredovat će za još jednu poziciju.

Italija ima četiri sigurna mjesta u Ligi prvaka, a kako su Talijani i Nijemci ove sezone osvojili najviše bodova u europskim natjecanjima, dobili su i dodatnu poziciju, pa će Serie A i Bundesliga od jeseni imati po pet klubova u Ligi prvaka.

Bad Blue Boysi prisjetili se Kocha, sjeverom odjekivalo ime voljenog Nijemca

Šesto mjesto Talijanima je mogla donijeti Atalanta kao pobjednik Europske lige, ali samo ako se u Ligu prvaka nije kvalificirala kroz domaću ligu. Najveći tragičar na Apeninima je Roma, koja se nadala šestoj karti.

Veliko razočaranje vlada i u redovima Napolija, koji je na koncu deseti i ostao je bez Europe.