Nogomet
Nogomet

Arsene Wenger rasplakao legendu: "Hajduk zaslužuje poštovanje"

Arsene Wenger i Boro Primorac su 22 godine zajedno radili u Arsenalu.

Arsene Wenger (Foto:Afp)

Boro Primorac, koji obnaša funkciju voditelja Akademije Hajduka, dobio je nagradu za životno djelo pod nazivom Trofej Fabijan Kaliterna za plasman juniora splitske momčadi u finale Lige prvaka mladih prošle sezone.

Radi se o najvećem priznanju splitskog sporta, a legendarni hajdukovac je bio izuzetno emotivan u svom govoru:

"To je nešto što nisam ni sanjao u životu da ću osvojiti. Želim se zahvaliti Splitu, Hajduku, svima koji su radili uz mene, predsjedniku, igračima, trenerima. Sam nisam ništa. Nogomet je kolektivan sport, trebaju mi igrači i treneri.

Bivši klub poslao poruku Ivanu Perišiću: Ostali su u dobrim odnosima

Zadovoljan sam što sam postigao kao igrač u Hajduku, zadovoljan sam s Akademijom jer doći u finale Lige prvaka je velika stvar. Hvala supruzi Nadi koja je odlučila 2019. godine da se vratimo doma i pogodila je trenutak", kazao je Primorac.

Veliko iznenađenje priredio mu je nekadašnji kolega Arsene Wenger, legendarni trener Arsenala s kojim je niz godina surađivao. Prvi su angažman imali u Japanu, a u redovima Topnika proveli su 22 godine osvojivši 17 trofeja:

Pogledajte što svjetski mediji pišu o Perišiću: "Jezivo, katastrofa za Hrvatsku"

"Upoznali smo se u Cannesu, bili smo dva mlada, luda tipa koja su bila strastvena za nogometom. Radili smo dvije godine u Japanu, a onda 22 u Arsenalu. Bili smo više od suradnika, vrlo je inteligentan čovjek, izuzetno lojalan i diskretan.

Veliki zaljubljenik u nogomet, a jedna od njegovih najvažnijih osobina je što voli igrače. Svaki igrač je volio Boru, njih ne možeš prevariti. Zna posložiti prioritete, u kratkom roku ocijeniti situaciju. Drago mi je što mu mogu čestitati na nagradi, ali i Hajduku jer to što ste postigli je senzacionalno. Cijenim to što radite, zaslužujute poštovanje, ostat ćemo prijatelji do kraja života", rekao je Wenger što je rasplakao Primorca.