Nogomet
Nogomet

Mladi hrvatski reprezentativni stoper preselio iz Italije u Englesku

Antonio Tikvić iduću će sezonu igrati u Championshipu, budući da ga je Udinese poslao na posudbu u Watford.

Antonio Tikvić (Foto:Profimedia)

20-godišnji hrvatski stoper i član U-21 reprezentacije, Antonio Tikvić, trenutno je član talijanskog Udinesea, no ovu sezonu neće provesti u njihovim redovima.

Udinese, kojem je prošle sezone pristupio iz Bayerna, gdje je svojevremeno bio veliki talent u mlađim kategorijama, odlučio ga je poslati na kaljenja u Englesku.

Nije se naigrao prošle sezone, sad bi trebao

On tako odlazi na posudbu u Watford, gdje će sigurno imati puno više prilika za igru. Osim toga, radi se o klubu istih vlasnika, odnosno obitelji Pozzo. Watford nastupa u Championshipu, drugom rangu engleskog nogometa, odnosno ligi koja sadrži čak 46 kola, a klub također sudjeluje i u dva kup natjecanja.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Tikvić je prošle sezone upisao debi u Serie A. Bilo je to u siječnju, kad je ušao u 89. minuti susreta protiv Fiorentine, no u ligi nakon toga više nije nastupio. Upisao je i jedan nastup u Kupu, gdje je odigrao 120 minuta u susretu protiv Cagliarija, koji je njegova momčad nakon produžetaka izgubila rezultatom 1:2.

195 centimetara visoki Tikvić upisao je i četiri nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju, no bivši izbornik Dragan Skočić ga na dva okupljanja u 2024. godini nije zvao.

Ukoliko se ustali u momčadi Watforda, njegovo mjesto u mladoj vrsti trebalo bi ga svakako čekati.

  Europski protivnik Rijeke žrtva je bizarnog pravila: Zbog njega bi Dinamo i Hajduk bili drugoligaši!

Osijek je za svoj europski ispit napravio nešto potpuno suprotno od Rijeke