Nogomet
Nogomet

Alex Ferguson otkrio od koje bolesti najviše strahuje: "Bojim se, znam kakve to probleme nosi..."

Sir Alex Ferguson je 27 godina vodio Manchester United i osvojio sve što se moglo osvojiti.

Sir Alex Ferguson (Foto:Afp)

Legendarni trener Sir Alex Ferguson je odradio 1490 utakmica na klupi Manchester Uniteda, osvojio sve što se moglo osvojiti, a onda donio odluku od koje se na Old Traffordu ni dandanas nisu oporavili.

2013. godine se odlučio povući u mirovinu kako bi se posvetio privatnom životu, a sada je otvorio dušu i priznao da ga je najviše strah jedne bolesti, demencije:

"Imam 82 godine, naravno da razmišljam o bolestima koje mogu zadesiti čovjeka u ovim godinama. Moje pamćenje je dobro, molim Boga da tako ostane. Bojim se demencije jer znam kakve to probleme nosi onima koji se brinu o meni."

"Čitam dosta, radim stvari koje pomažu da pamćenje i dalje bude na 100 posto. Radim kvizove s YouTubea, malo se zabrinem kad nemam 70 točnih odgovora na pitanja, ali sve je još uvijek dobro", kazao je u razgovoru za BBC.

2013. godine se povukao u mirovinu, makar mu nogomet nedostaje, tvrdi da ne žali zbog odlaska:

"Godinu dana nakon odlaska u mirovinu otišao sam na finale Lige prvaka, osjetio sam koliko mi nogomet i posao nedostaju. Velike utakmice su nešto u čemu sam uživao, ali povukao sam se u najbolje vrijeme i ne kajem se zbog toga", zaključio je.

VIDEO Potpuni potop Modrih u Koprivnici, Slaven osramotio obranu Dinama za prvu pobjedu ove sezone

VIDEO Rapsodija Bijelih na Poljudu: Hajduk srušio Goricu, a Durdov ispisao povijest kluba

Chelsea odlično odradio posao na londonskom gostovanju i skočio (zasad) jako visoko

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.