Nogomet
Nogomet

AC Milan postao je još jedna momčad na nevjerojatnom Oršićevom popisu

Tek jednu momčad iz "Liga petice" poštedio je Mislav Oršić otkako je član Dinama.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nevjerojatna europska forma Mislava Oršića u dresu Dinama se nastavlja. Protiv Milana je na San Siru upisao svoj 68. nastup u europskim natjecanjima, uključujući kvalifikacije, upisavši 28. pogodak za plave.

Taj pogodak nije bio dovoljan niti za bod, ali vratio je njime Oršić svoju momčad u igru te je pokazao kako Dinamo zna biti opasan na svakom europskom terenu, posebno ako se on nalazi u igri.

Nemilosrdan prema najboljima

No, jedan podatak izgleda potpuno nevjerojatno, po pitanju pogodaka koje je Oršić postizao, a tiče se susreta protiv momčadi iz najjačih pet liga. 

Dinamo je s Oršićem u sastavu igrao protiv osam momčadi koje pripadaju tom kriteriju. Po dva puta protiv Manchester Cityja, Tottenhama, West Hama, Villarreala, Seville i Atalante te za sada jednom protiv Chelseaja i Milana.

Mislav Oršić upisao je u strijelce protiv sedam od osam navedenih momčadi, tek protiv moćnog Manchester Cityja nije uspio ući na listu strijelaca. 

Statistika ne laže

Još moćnije to sve izgleda kad navedeno da je u tih 14 utakmica ukupno 12 pogodaka. Naravno, najviše pamtimo hattrickove protiv Atalante i Tottenhama.

Sjajna europska forma 29-godišnjeg Mislava Oršića, uvjerljivo najboljeg europskog strijelca unutar svih hrvatskih nogometnih klubova. A vjerujemo da nema namjeru stati.