Nogomet
Nogomet

VIDEO: Spiker objavio krivi rezultat, nakon slavlja očaj, palež i neredi!

Prije posljednjeg 34. kola u turskoj nogometnoj Superligi sve je bilo spremno za slavlje Fenerbahčea. No, očekivani scenarij se nije dogodio. Senzacionalni prvak je postao Bursaspor...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Po prvi put u povijesti je ta momčad prvak Turske, a dosadašnji uspjesi su bili tek osvojeni domaći Kup 1986. godine, te igranje finala istog natjecanja 1971., 1974. i 1992. godine.

Osim što su odličnim igrama zaslužili ovaj uspjeh, Bursaspor veliku zahvalnicu mora poslati na adresu Trabzonspora. Naime, ta je momčad u zadnjem kolu odigrala 1-1 kod Fenerbahčea i time omogućila Bursasporu da prestigne rivala u završnici. Bursaspor je to i učinio, te je kao domaćin pobijedio Bešiktaš 2-1. Na kraju je tako Bursaspor skupio bod više (75-74) od sastava kojeg vodi Christoph Daum.

Fenerbahče je vodio pogotkom Španjolca Daniela Güize od 14. minute, ali je samo devet minuta kasnije izjednačio Yilmaz. Na žalost po domaćina rezultat se nije mijenjao do kraja.

Službeni spiker objavio je na kraju utakmice krivi rezultat utakmice Bursaspor - Bešiktaš i tako prouzročio nerede na stadionu. Naime, spiker je objavio kako su Bursaspor i Bešiktaš remizirali 2-2, a Bursaspor je zapravo slavio 2-1. Nakon što su navijači počeli slaviti, uslijedio je hladan tuš…

Navijači nisu to dobro primili i nastali su neredi na stadionu i izvan njega. Divljanje, trganje stolica i zapaljeni stadion samo su jedne od posljedica šokantno izgubljenog naslova u posljednjem kolu.

Bursaspor je na poluvremenu protiv Bešiktaša već vodio 2-0 (strijelci su bili Batalla i Toraman), a zaprijetio je tek u 88. minuti smanjenjem Inceman. Nakon pobjede i saznanja što se zbilo u Istanbulu, krenulo je veliko slavlje igrača i navijača Bursaspora.

Bursaspor je time osigurao nastup u Ligi prvaka, Fenerbahče će igrati kvalifikacije tog natjecanja, dok u Europa ligu idu treći Galatasaray i četvrti Bešiktaš.

Turska Superliga, 34. kolo:

Fenerbahče - Trabzonspor 1-1
Bursaspor - Bešiktaš 2-1
Genclerbirligi - Galatasaray 2-1
Manisaspor - Kasimpasa 0-0

Konačni redoslijed: 1. Bursaspor 75, 2. Fenerbahče 74, 3. Galatasaray 64, 4. Bešiktaš 64, 5. Trabzonspor 57...