FIGHT!
FIGHT!

'Zločesti dečko MMA' Nick Diaz izgubio svoju životnu priliku

Svoj status Bad Boya MMA potvrdio je još jednom Nick Diaz ne pojavivši se jučer na press konferenciji u Torontu koja ja zakazana u sklopu promoviranja UFC 137 eventa 'GSP vs Diaz'.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Još jednu od ovogodišnjih spektakularnih UFC manifestacija, UFC 137 trebao je predvoditi obračun vladara welter kategorije, Georgea Saint Pierrea i Nicka Diaza. Kao i svakom dosadašnjem eventu, prethodila je zakazana pressica koja je u očima Dana White očito jednako važan marketinški dio kao i sama borba. To dokazuje činjenica da je Nick Diaz ne pojavljivanjem na pressici 'zaradio' otkaz njegove borbe i njegove najveće prilike u životu da sjedne na tron welter kategorije svijeta borilačkih vještina.

U samim počecima njegove karijere pokazao se kao problematičan borac čime je i zaradio svoj nadimak 'Bad boy of MMA', ali je nekako do sada uspio uvijek svoju bahatost neutralizirati izuzetnom srčanošću i 'ispoliranim' boksačkim tehnikama i vještinama u parteru sukladnim crnom pojasu BJJ-a pod vodstvom Cesara Gracie.

Za ovaj incident i nepoštovanje prema sportu i organizaciji čak ni sam Cesar Gracie nije imao riječi obrane za Nicka. Apsolutno je opravdao odluku Dane Whitea da otkaže ovu borbu i kratko prokomentirao: 'Ne mogu se zauzeti za Nicka i braniti ga u ovakvoj situaciji'.

Otkazivanjem ove borbe na kraju najviše gube fanovi GSP-a a također i Diaza, budući da su svi sportski analitičari, borci i komentatori imali isti odgovor na pitanje 'Tko je taj tko može pobijediti GSP-a?', a odgovor je bio jednostavan - 'Nick Diaz'.

Nick Diaz bi ovom pobjedom napravio po mnogima nemoguće i svrgnuo s trona apsolutnog vladara weltera GSP-a i napravio najveći korak u svojoj karijeri, koji bi zasjenio sve njegove dosadašnje uspjehe. GSP bi ovom pobjedom samo potvrdio kritičarima da njegovo mjesto zaista pripada na vrhu P4P (Pound-for-pound) liste najboljih boraca svih vremena uz brazilskog majstora borilačkih vještina, Andersona Silvu.

Jedini dobitnik iz ove situacije je mladi kandidat za titulu Carlos Condit, koji je sada dobio priliku života i boriti će se na UFC 137 protiv GSP-a za titulu prvaka.

Podsjetimo, Carlos Condit se trebao sukobiti na istom eventu sa bivšim prvakom lake i welter kategorije BJ Pennom, a prije ovoga susreta je nanizao impresivni niz pobjeda, pobijedivši teške protivnike poput Dong Hyun Kima, Dana Hardya, Jakea Ellenbergera i mladu nadu Rorya MacDonalda.

Ovakav rasplet situacije sigurno nismo očekivali. Hoćemo li vidjeti Nicka Diaza u rukavicama UFC-a nakon ovakvog ispada zasad je jako malo vjerojatno znavajući kako u posljednje vrijeme Dana White rješava situacije kada borci ne poštuju svoj posao i organizaciju.

Hoće li Nick Diaz završiti kao i Nate Marquardt u nekoj manje poznatoj organizaciji, prebaciti se u boks kao što je najavljivao ili ipak nekim čudom ostati u UFC-u, ostaje da pričekamo i vidimo nakon reakcije Dane Whitea.

Više o