FIGHT!
FIGHT!

Neustrašivi Rus nakon pobjede karijere: Želim borbu za naslov prvaka, tu sam zbog pojasa

Alexander Volkov stigao je do pobjede karijere nakon što je na UFC Fight Night spektaklu u Londonu pobijedio bivšeg teškaškog prvaka Fabricija Werduma.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Možda sam nastup nije bio impresivan, ali Alexander Volkov je prekidom savladao donedavnog teškaškog prvaka i borca koji je bio izgledni kandidat za borbu protiv Stipe Miočića te bi to vjerojatno i bio da se nije dogovorio dolazak Cormiera u teškaše.

Četvrti je to njegov trijumf u isto toliko UFC nastupa, drugi prekid za redom u glavnoj borbi nekog Fight Nighta. 29-godišnji Rus vjeruje da je to dovoljno za napad na titulu.

''Velika je to pobjeda i želim izraziti respekt prema Fabriciju Werdumu, legendi ovog sporta i velikom šampionu. Ja gledam prema borbi za naslov prvaka. Hoće li to biti odmah nakon ove borbe, ne mogu znati. U svakom slučaju, želim to, ovdje sam zbog pojasa'', rekao je odmah nakon borbe Volkov, a prenosi Fightsite.

Rus je ukratko opisao taktiku koja mu je donijela pobjedu.

''Radio sam na obrani od njegovog jiu-jitsua i bio sam spreman na to. To je bio plan, raditi pametno i čekati da se umori, a onda ga napasti. Morao sam biti opasan, braniti rušenja i misliti na jiu-jitsu tehniku. Iskoristio sam to što nije vjerovao da ga mogu ozbiljno ugroziti.''

Činjenica da je Werdum toliko visoko plasiran je ono što smatra svojom glavnom referencom u izboru idućeg izazivača, odnosno protivnika Stipe Miočića ili Daniela Cormiera.

''Ne toliko davno je on bio prvak, a ja imam osjećaj da sam svakom borbom sve bolji, tako da mislim da uistinu zaslužujem borbu za titulu. Ovo je svakako moja najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri i bio bih više nego sretan da mi UFC da priliku boriti se za titulu prvaka'', zaključio je Volkov.