FIGHT!
FIGHT!

Verhoeven neugodno iznenadio informacijom o ozljedi: Plazibat će se načekati do borbe za titulu!

Tek što je Antonio Plazibat dočekao potvrdu svog napada na Glory titulu, na njega će morati čekati još preko pola godine.

Rico Verhoeven (Foto:Glory)

Glory Kickboxing danas je odradio konferenciju za medije pred svoje iduće priredbe, a plan je bio na istoj najaviti Glory Collision 5 priredbu i borbu za titulu prvaka teške kategorije između Rica Verhoevena i Antonija Plazibata. 

Zajedno s najavom, trebao je odmah biti otkriven datum i mjesto održavanja programa, no planovi su se promijenili prošlog tjedna, kad se Verhoeven ozlijedio. Naime, borba bi se, da je sve bilo po planu, održala u ožujku.

Rico i Antonio izašli pred medije

Unatoč tome, borci su došli na konferenciju za medije najaviti svoj okršaj, ali i otkriti nešto o tome kad bi do istog moglo doći. 

Verhoeven je tako napokon prihvatio Plazibata, koji ga proziva već dugo vremena pa je odmah upitan kako je došlo do te borbe, odnosno kako je on postao izazivač.

"Antonio je za mene sad logičan idući protivnik. Alistair Overeem je također bio tu, no on je imao drugačijih problema", rekao je Verhoeven, čija je borba protiv Overeema otkazana jer je njegov sunarodnjak pao na doping testu.

Dok je Plazibat čekao borbu protiv Rica, odradio je jedan lakši ispit, protiv Raula Catinasa. Rumunjskog borca savladao je lako u prvoj rundi, a Rico je tu borbu itekako ozbiljno popratio.

"Gledao sam tu borbu, odradio je očekivano jer smo znali kakav je protivnik. Da nije, ne bi danas bio ovdje", kratko je prokomentirao.

Ništa do jeseni

I onda je došlo vrijeme da objasni kakva je ozljeda u pitanju, odnosno koliko će ga ista ostaviti van stroje te kad bi Plazibat mogao dobiti priliku.

"Zagrijavao sam se, napravio korak u stranu i jednostavno osjetio da bi se koljeno potrgalo. Otišli smo kod specijalista koji mi je potvrdio da je ozljeda ozbiljna", rekao je, nastavivši:

"Neću spominjati što se točno dogodilo s koljenom, ostavit ću to za sebe. No, dovoljno je ozbiljna ozljeda da moram na operaciju. Više stvari nije u redu. Za borbu bih trebao biti spreman iza ljeta."

Još se okrenuo Antoniju i činjenici da ga je Hrvat dugo prozivao na razne načine, posebno putem društvenih mreža. Zapravo, upitan je nervira li ga takav drugačiji način trash talka, kakav je Plazibat ovim putem implementirao.

"Ne nervira me. Čast mi je kad mi netko posveti svoju Instagram stranicu. Upravo sam od njega čuo da smo najbolji prijatelji, iako on kaže da nakon borbe nećemo biti, no ja vjerujem da hoćemo. On je napravio neke prave korake za stvoriti buku oko ove borbe. Radi drugačije od drugih i ovdje je, očito je uspio", dodao je još Rico.

Nadamo se da se ta buka neće stišati dok vrijeme za borbu napokon dođe. Nije teško priznati koliko smo razočarani, a naravno da je najteže Plazibatu.

Znajući njega, teško da će on biti spreman toliko dugo čekati pa se ne bismo iznenadili da u međuvremenu ponovno odradi neku borbu. Ili će možda ovog puta biti pažljiviji? Vjerujemo kako ćemo uskoro saznati nešto više o tome.