FIGHT!
FIGHT!

Sara Kolak sjajno bacala, no za dlaku ostala bez nove olimpijske medalje

Malo je nedostajalo Sari Kolak za novu olimpijsku medalju. U finalnom natjecanju bacila je tri sjajna hica, ali to joj je bilo dovoljno tek za četvrto mjesto.

Sara Kolak (Foto:Profimedia)

Sara Kolak odradila je sjajan olimpijski nastup u Parizu, iako može žaliti što je ostala bez medalje, od koje nije bila daleko.

Bacila je zlatna iz Rio de Janeira 63.40m, ali je za 28 centimetara ostala bez brončane medalje, koja je kao veliko iznenađenje pripala Čehinji Ogrodnikovoj.

Drugo mjesto uzela je Jo-Anne Van Dyk iz Južnoafričke Republike, što je isto iznenađenje, dok je zlato pripalo Haruki Kitaguchi, s 65.80m. To je bio ujedno i prvi hitac cijelog natjecanja.

Kolak je najbolje bacila u trećoj seriji finala na Stade de Franceu, kad je lansirala koplje do 63.40 metara.

U tom trenutku to je bilo dovoljno za brončano odličje, ali je nedugo nakon toga u istoj seriji Čehinja Nikola Ogrodnikova bacila 28 cm dalje i tako došla do brončane medalje.

Kolak je još dvaput prebacila 60 metara, 62,31 m u petoj te 63,03 m u šestoj seriji, ali do medalje nije mogla. Šteta što u finalu nije uspjela baciti na razini hica iz kvalifikacija, jer bi tih 64,57 m u ovom finalu donijelo srebrno odličje olimpijskoj pobjednici iz Rio de Janeira 2016.

Nova olimpijska pobjednica postala je 26-godišnja Japanka Haruka Kitaguchi koja je u prvoj seriji bacila 65,80 m, što je daljina koju nijedna finalistica više nije uspjela premašiti. Tako je aktualna svjetska prvakinja iz Budimpešte tom naslovu dodala i olimpijsko zlato.

Do srebrne medalje stigla je Južnoafrikanka Jo-Ane van Dyk sa 63,93 m.