FIGHT!
FIGHT!

Upoznajte Stipu Miočića iz Pule: Vatrogasac, borac, supug i otac; cilj mu je svjetski vrh

U jednoj od posljednjih epizoda našeg borilačkog magazina Lucky Puncha radili smo intervju s talentiranim pulskim borcem Andijem Vrtačićem. Andi nije želio puno pričati o svom poslu, jer poput Stipe Miočića uživa u tome što radi. No požar u jednoj pulskoj stambenoj zgradi, otkrio je ovog 25-godišnjaka u jednom novom svjetlu.

Pulski vatrogasci su prekjučer imali doslovno vatreno jutro. Jak požar u stambenoj zgradi u kojem je gorjelo nekoliko stanova bio je ugašen nakon 2 sata borbe.

''Dojava je zaprimljena oko 9 sati. Kad smo stigli na mjesto događaja, trebalo je oko 20 min da stavimo požar pod nadzor, i još nekih sat i pol da ga potpuno ugasimo. Nije bilo lako, na svu sreću je prošlo kako treba. Nitko nije stradao, nije veća materijalna šteta'', kaže jedan od heroja, 25-godišnji Andi Vrtačić, koji se u ovaj posao zaljubio preko oca.

Bivši je prvak FFC organizacije u kickboxingu uspješno je krenuo i u svijet slobodne borbe. Vatrogasac i borac, naravno prva pomisao svima je Stipe Miočić.

"Odličan vatrogasac, srčan, sportski tip"

''Normalno da mi laska što je Stipe Miočić kao i ja vatrogasac i borac, ali nije da se uspoređujem s njim. Jednostavno se posložilo da sam ja vatrogasac i MMA borac, ali normalno da mi je ta usporedba draga.''

Dinamo prekinuo niz bez pobjede: Mladi talent zabio prvijenac, prvi gol Dinama nakon 240 minuta

''Andi se pokazao kao odličan vatrogasac, jedna od naših posljednjih mladih akvizicija. Rekli bi srčan, sportski tip koji u ovom poslu kao i u sportu ima uspjeha i kvaliteta'', rekao je njegov zapovjednik.

Ovaj skromni momak se ne žali, ali volio bi da dan ima i više od 24 sata.

''Oženjen sam. Imam ženu i kćer koja ima godinu i pol. Malo slobodnog vremena, posao, treninzi...sve mi se bazira na tome. Ovo što još imam posvetim svojoj obitelji.''

''Ovo treniram kako bih došao u sam svjetski vrh, ambicije su velike"

A kad ne stigne s posla u dvoranu, trening se odrađuje na radnom mjestu.

''Na poslu imamo teretanu, ona nam je omogućena maksimalno na korištenje. Kada ne stignem na trening, onda ga tu odradim.''

Trener Šibenika ima koronavirus, u klubu šokirani: Neugodna vijest na početku priprema

Nakon 10 profesionalnih pobjeda u kickboxingu, debi u slobodnoj borbi također je nedavno završio pobjedom nokautom. Vrtačić sport ne doživljava polovično, ne krije ambicije i vjeruje kako je uz krvavi rad samo nebo granica.

''Ovo treniram kako bih došao u sam svjetski vrh, ambicije su velike. Ove godine želim odraditi četiri meča i iduće godine, ako Bog da, potpisati za jednu ozbiljnu MMA promociju.''

Dakako, poput Miočića posao vatrogasca će uvijek biti ono što će ga posebno ispunjavati. Andiju i kolegama želimo mirno ljeto sa što manje požara.