FIGHT!
FIGHT!

Upitan revanš za naslov svjetskog prvaka u boksu, Usik poručio: "Moja Ukrajina je važnija od pojasa"

Oleksandar Usik pridržio se obrani Ukrajine, zbog čega je upitan njegov revanš s Anthonyjem Joshuom.

Oleksandr Usik s pojasevima prvaka (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Revanš za naslov svjetskog prvaka teške kategorije između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usika doveden je u pitanje, nakon što se ukrajinski boksač priključio obrani svoje domovine.

Otkako je Rusija 24. veljače objavila rat, ukrajinski boksači iskazali su solidarnost sa svojim narodom i priključili se obrani.

Boksači se priključili obrani Ukrajine

Vasilij Lomačenko, dvostruki olimpijski pobjednik prošlog se tjedna vratio u domovinu, dok su bivši prvaci teške kategorije, braća Vladimir i Vitaj Kličko već ranije kazali da će se boriti protiv Vladimira Putina i ruske vojske.

Konkretno, Lomačenko se priključio teritorijalnoj obrani i kao branitelj će dočekati rusku vojsku kojoj su njegov rodni grad Odesa i okolica jedni od direktnih ciljeva napada.

Osik, aktualni svjetski prvak (WBA, WBO, IBF, IBO) se priključio obrani Ukrajine i tako doveo u pitanje revanš s Joshuom za naslov svjetskog prvaka u boksu.

Upitan revanš Joshue i Usika

"Stvarno ne znam kad ću se vratiti u ring. Moja zemlja i moj čast su važniji od pojasa", rekao je Osik za CNN.

Inače, Usik je svladao britanskog boksača jednoglasnom odlukom još u rujnu prošle godine na londonskom Wembleyju i tako postao drugi čovjek koji ga je uspio poraziti u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Fury ispalio: ''Ovo mi je posljednja borba u karijeri, idem u mirovinu sa 150 milijuna u banci''

Pričalo se da će se suočiti s Tysonom Furyjem i tako dobiti priliku da ujedini sve naslove, ali Joshua nije pristao na takav ishod. Zbog toga se očekivalo da će se Joshua i Osik sastati po drugi put u Velikoj Britaniji, ali sada je to jako upitno.

Usik poslao poruku Putinu

Prije nekoliko dana svjetski boksački prvak je poslao poruku predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu na kojeg je apelirao da zaustavi ovaj rat.

"Želim apelirati i na predsjednika Ruske Federacije, Vladimira Putina. Možete zaustaviti ovaj rat, nemojte nam davati ultimatume nego sjednite za stol. Moramo razgovarati i zaustaviti ovo.

Naša djeca, naše majke i bake, obični ljudi, skrivaju se u podrumima. Na svojoj smo zemlji i radimo što možemo. Mi se branimo. Zaustavite ovaj rat'', poručio je Osik.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Više o