FIGHT!
FIGHT!

Posljednji UFC-ov PPV događaj ove godine ostao bez jedne od glavnih borbi: Zamjena se već ponudila

Ovaj obračun kuha se od 2019. godine, činilo se kako ćemo ga konačno dočekati u zadnjem mjesecu 2021., međutim morat ćemo još malo pričekati.

Jedan od najiščekivanijih obračuna u UFC-u prije kraja godine ipak nećemo gledati u 2021. jer je bivši dvostruki izazivač u vetleru i jedan od najpopularnijih boraca današnjice Jorge Masvidal morao otkazati svoju dogovorenu borbu s Leonom Edwardsom.

Britanskom borcu koji polako, ali sigurno gradi svoj slučaj za napad na pojas i priliku za revanš s Kamaruom Usmanom odmah se ponudio najluđi UFC-ov borac Khamzat Chimaev, ali Edwards nije želio ni čuti za njega.

VIDEO Savršeni Usman stigao na korak do čudesnog rekorda, Namajunas preokretom u zadnje dvije runde zadržala pojas

Edwards i Masvidal trebali su biti jedna od glavnih atrakcija na UFC-u 269, koji će predvoditi borba Dustina Poiriera i Charlesa Oliveire za naslov u lakoj kategoriji u prosincu, ali Hunter Campbell potvrdio je kako je Amerikanac bio prisiljen odustati zbog zasad nepoznate ozljede.

Njihova borba gradi se od 2019. godine, kad je Masvidal nasrnuo na Edwardsa iza kulisa UFC-ova događanja u Londonu. Britanac je dugo želio osvetiti taj događaj u oktogonu, trebao je imati priliku za točno mjesec dana, međutim morat će se još malo strpjeti.

Pogledajte kako je Edwards pobijedio Dos Anjosa

Još se ne zna hoće li Edwards potpuno prepustiti svoje mjesto na događanju i pričekati Masvidalov oporavak, no ono što je sigurno je da mu suparnika neće nedostajati.
S Chimaevom se već trebao boriti prošle godine u prosincu, ali obojicu je zaustavio koronavirus. Eto im nove prilike, Khamzat je za, sad treba vidjeti što će na to reći Edwards.

Mnogi MMA mediji Danu Whitea ispitivali su o sljedećem koraku za Chimaeva, čak i o njegovom mogućem napadu na pojas, međutim veliki šef je rekao kako se Šveđanin čečenskih korijena tek treba dokazati protiv rangiranih suparnika kako bi dobio priliku za pojas.

Edwards bi mu, primjerice, bio sjajna prilika za test protiv jednog od top izazivača za Usmanov pojas.

Ostale dvije borbe na posljednjem UFC-ovom PPV-u tekuće kalendarske godine, ona za pojas u lakoj i okršaj Amande Nunes protiv Julianne Pene za naslov u bantamu, nastavljaju po planu…