FIGHT!
FIGHT!

Fury u vrlo lošem meču izdominirao pa nokautirao nevjerojatno lošeg Dilliana Whytea

Tyson Fury neočekivao lako i dominantno došao je do pobjeda nad Dillianom Whyteom.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tyson Fury i dalje je svjetski prvak teške kategorije profesionalnog boksa prema WBC organizaciji. Obranu titulu upisao je savladavši Dilliana Whyte na Wembley stadionu, pred gotovo sto tisuća ljudi.

Meč za koji su se ulaznice rasprodale gotov rekordno brzo nije donio niti blizu ono što su svi koji su ih kupili očekivali. Zapravo, može se reći da su se gledatelji puno bolji zabavili spektakularnom, ali isto tako predugačkom najavom te ulascima boksača do ringa.

Whyte nije imao nikakav odgovor

Kad je meč napokon krenuo, vrlo brzo postala je jasno kako će isti izgledati. Fury je prepoznao što mora raditi da bi svog izazivača držao pod kontrolo, dok se Whyte našao u gomili problema.

Nije Dillian mogao naći odgovor na razliku u visini i dužini ekstremiteta pa čak i u ovoj situaciji gdje se Fury nije kretao niti približno dobro kako to inače radi. 

Direkte je Fury jako dobro pogađao kroz cijeli tijek meča, no nije nudio puno više osim njih. Oni su mu jednostavno bili dovoljni. Sve do same završnice šeste runde, kad je dozvolio Whyte da mu priđe, a onda ga je pogodio strašnih desnim aperkatom, udarcem koji je bio dovoljno jak da istog trenutka meč i završi.

Odvijanje meča po rundama možete vidjeti ispod teksta.

Boks: Fury - Whyte

  • Ovdje možete pratiti događanja u velikom meču za WBC titulu teške kategorije između Tysona Furyja i Dilliana Whytea.
  • U tijeku je posljednji meč prije glavnog okršaja priredbe. Očekuje se da bi Fury i Whyte prema ringu trebali krenuli oko 22 sata i 50 minuta.
  • Posljednji meč prije Furyja i Whytea je završio. Uskoro će glavne zvijezde krenuti prema ringa. Početak meča bi se trebao dogoditi oko 23 sata.
  • Najava se odužila. Dillian Whyte već je desetak minuta u ringu, a sad je napokon do njega, uz glavnu Kings of Leona, stigao i Tyson Fury.
  • MEČ JE ZAPOČEO!
  • 1. runda Whyte je agresivnije otvorio meč i više je pokušavao, no za sada udarcima u tijelo. Fury je većinom kontrirao direktom i vidjelo se kako se nije opustio, posebno po pitanju rada nogu. Sve u svemu, runda bez previše sadržaja.
  • 2. runda Fury u drugoj rundi izgleda bolje nego u prvoj. Kao da je vrlo brzo prepoznao svoju priliku i počeo se nuditi Whyteu, automatski vrhunski kontrirajući na sve napade. Iskoristio je Whyte neke prilike, no dojam je da je Fury pogodio bolje udarce.
  • 3. runda Agresivno je još jednom krenuo Whyte, ali ne da se Gipsy King iznenaditi. Štoviše, povratkom na distancu koja mu više odgovara pogodio je odličnu seriju udaraca. U ovim trenucima za sada izgleda kao da Whyte nema rješenje kako ozbiljno ugroziti Furyja, posebno jer se vjerovalo kako su uvodne runde ono gdje mu je najveća šansa. Fury većinom pametno pogađa pojedinačne udarce, a onda na vrijeme izlazi do distance s koje ga Whyte ne može ugroziti.
  • 4. runda Whyte je već frustriran svojom nemogućnošću da ugrozi Furyja te u jednom trenutku dolazi do sudara glavama. Razljutio je time Furyja, a onda i pronašao priliku krajem runde pogoditi svoj najbolji udarac do tada, odličan lijevi kroše. Natjeralo je to Furyja na veću ozbiljnost i sad on kreće pogađati odlične udarce. Whyte je sve frustriraniji, što rezultira ilegalnim udarcima s obje strane te sudačkim opomenama. Do kraja runde nije viđeno previše.
  • 5. runda Svatko tko se bolje razumije u boks ne može biti zadovoljan ovim mečem. Fury ne izgleda niti približno dobro kao u mečevima protiv Deontaya Wildera, no i dalje je to dovoljno za kontrolirati Whytea, koji je bez ikakvih rješenja. Kako do tada, tako i u ovoj petoj rundi, koja je tek u posljednjoj minuta donijela nešto više akcije, ali još jednom bez ičega konkretnog. Dojam je da Fury boksa onako kako mu je dovoljno za držati kontrolu bez rizika koji bi mogao dovesti do ugrožavanja trenutne pozicije.
  • 6. runda Ništa novoga nije viđeno niti tijekom dvije i pol minute šeste runde. Fury je ostavljao dojam da boksa na 30 posto svojih mogućnosti, ali i to mu je bilo dovoljno da pod kontrolom drži nevjerojatno lošeg Whytea, koji ga nije ugrozio niti u jednom dijelu meča. I onda, u trenucima kad se mislilo da još jedna runda završava na jednak način, Fury je završio svoj posao...
  • KRAJ MEČA Bilo je još desetak sekundi do kraja runde, kad je Tyson Fury pogodio desni aperkat kojim je Whytea poslao na pod. Ustao se odmah Dillian i pokušao podići ruke, no u trenutku je izgubio ravnotežu i pao na konopce, a sudac je prekinuo meč, shvativši da Dillian nije u stanju nastaviti.