FIGHT!
FIGHT!

Novi hrvatski superstar - Zbog njega će i Thompson odjeknuti Parizom

Ivan Erslan jedini je hrvatski predstavnik u UFC-u, a MMA je počeo trenirati - slučajno.

Ivan Erslan i Marko Perković Thompson (Foto:gol.hr (Cropix))

Za hrvatsku MMA scenu subota je jedan od najočekivanijih dana posljednjih puno godina. Hrvatska napokon ima UFC borca, a njegovo ime je Ivan Erslan. On će u ring protiv Iona Cutelabe na UFC Fight Nightu u Parizu uz izravan prijenos na gol.hr-u te snimku iste večeri na Novoj TV!

Erslan je sasvim slučajno dobio priliku potpisati ugovor za UFC organizaciju. Iako su mu drugi davali više, njegov cilj od početka karijere bio je samo UFC.

"Moji snovi su se ostvarili, iako je nekad izgledalo tako daleko. Bog je uvijek imao bolje planove za mene od onih koje sam ja sam krojio'', rekao je Erslan nakon potpisa.

Prvo je trenirao nogomet

Njegov MMA put počeo je prije skoro deset godina. Prvu borbu imao je 2015. u Prelogu. Borio se protiv Matea Piščeka, borca iz Osijeka, i pobijedio. Tu je sve krenulo i od 2015. do danas nanizao je puno sjajnih borbi i došao na vrh MMA-a.

U vode MMA-u ušao je praktički slučajno. Bilo je to tijekom njegovih studentskih dana u Zagrebu. To je već dosta kasnije nego ostali borci, koji se od malih nogu uče raznim vještinama. No i tu je pokazao da za uspjeh nikada nije kasno.

Veliki domoljub

U mladosti je trenirao nogomet, a dane je provodio u teretani. Zatim je na nagovor brata krenuo u svijet MMA borbi.

Erslan je rođen u Obrovcu prije 32 godine, a zaljubljenik je u svoju domovinu i baš će se zahvaljujući njemu u Parizu čuti hit Marka Perkovića – Thompsona.

Riječ je o pjesmi Dolazak Hrvata, s kojom Erslan izlazi na borbe. Prvi put će se zapravo Thompson čuti na UFC priredbi.

Erslan je ime stekao u poljskom KSW-u, kada je puno ljudi čulo za njega. Preko KSW-a je stigao i na najveću pozornicu svijeta, a ako iskoristi šansu, pred njim je još nekoliko godina vrhunskog MMA.

VIDEO Ivan Erslan prošao vagu pred veliki UFC spektakl! Pokazao je sjajnu formu

UFC u Parizu: Ivan Erslan u prijenosu, Hrvatska opet ima borca među MMA elitom

Erslan pronašao "šalabahter" za Cutelabu: "Dosta puta sam pogledao taj meč jer sam s njim dvaput sparirao"

 

 

Više o