FIGHT!
FIGHT!

Roberto Soldić otkrio između koje dvije opcije bira, ali čini se da je već odabrao

Roberto Soldić odradio je intrigantno gostovanje u Podcast Inkubatoru.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Posljednjih tjedana pratili smo različite izjave i informacije u vezi nastavka karijere trenutno najboljeg hrvatskog MMA borca, Roberta Soldića. Prvak velter i srednje kategorije KSW organizacije je u situaciji gdje može poljsku promociju uskoro napustiti i uputiti se tamo gdje je već dokazano da ga žele, u UFC.

Elitna svjetska promocija svakako je ono gdje se Roberto vidi, što je potvrdio već par puta, no jasno je i kako ga KSW želi zadržati u svojim redovima. Uostalom, to su već ranije uspjeli napraviti s nekim svojim zvijezdama poput Mameda Khalidova ili Michala Materle pa se sigurno neće predati niti po pitanju svoje najveće međunarodne zvijezde do sada.

Opcija je i borba u Zagrebu

Mnogi su očekivali da bi se bitne informacije mogle dobiti tijekom Robertovog jučerašnjeg gostovanja u Podcast Inkubatoru, ponajviše zbog formata takvog razgovora, gdje se neke informacije mogu izvući kroz običan razgovor ili čak nehotično. Uz Roberta je bio njegov trener te menadžer Ivan Dijaković, a upravo je Dijaković u jednom trenutku otkrio kakvo je trenutno stanje i koje su opcije.

"Roberto i ja smo popričali što i kako te koji je idući korak. Sad znamo što on želi, ja sad odlazim u Poljsku i tamo ću razgovarati. Do ljeta bismo trebali sve znati", rekao je Dijaković, ipak sve skrativši na dvije opcije:

"Ostane li Roberto u KSW-u, mogli bismo ga vidjeti u Zagrebu, možda revanš protiv Mameda Khalidova, znamo da KSW opet želi doći ovdje. Ako ne ostane u KSW-u, onda ćemo ga vidjeti u Americi."

Je li Roberto zapravo već odabrao?

Kasnije su uslijedila pitanja fanova, a tamo smo možda saznali što je Roberto odabrao, odnosno gdje bi trebao nastaviti karijeru. Naime, dobio je pitanje o Kamaruu Usmanu, a onda je svoje mišljenje možda izrekao suviše otvoreno.

"Vjerujem da bi me takvo ime motiviralo i da mu ne bi bilo lako sa mnom. Trebala bi mu dobra kondicija da me završi. On uvijek ide naprijed i lomi te psihički. Volio bih to testirati. Ja već svojim očima vidim da ja to mogu i zato sam ja izabrao UFC", rekao je Roberto.

Sve u svemu, ništa ne možemo prejudicirati sve dok Soldić ne stavi potpis na ugovor. Bilo da to bude onaj s KSW-om ili odluči okušati se u najvećoj svjetskoj promociji, nema sumnje da će financijski to biti najjači ugovor koji je do sada potpisao. Ostaje samo pitanje protiv kakva će se konkurencije susresti.